Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. november 4., csütörtök

Mikor lesz felújítva az Ullmann-palota? Tóth Ágnes véleménye!

 

 

Nagyvárad, Ullmann-palota. Forrás : hu.m.wikipedia.org  


Az Ullmann-palotát nem kell bemutatni a váradiaknak. A volt Nagyvásártér, ma December 1 park egyik jellegzetes műemléképülete. Több mint száz éve a Vágó fivérek által tervezett épület kiállta az idő próbáját, ráférne egy felújítás. Miért nem újították fel? Nem volt rá pénz. Ki a felelős? Az önkormányzat szerint a tulajdonosok, de ha meghallgatjuk őket, az önkormányzaté a felelősség. Pap István cikkében háttér információkról olvashatunk, melyek azt a véleményt erősítik, a közeljövőben nem lesz pénz és megegyezés a felújítási munkálatokra. Történetéről a Műemlékeim cikkében olvashat. 

Idézek Tóth Ágnes újságíró jegyzetéből, mely a Bihari Naplóban olvasható : 

"Szomorúan olvastam Papp István Ullmann-palotáról szóló cikkét. Fájt a szívem és fel voltam háborodva a nemtörődömség miatt, amit az épülettel szemben tanúsítanak. Már csak azért is, mert ebben a palotában laktam 21 évig, itt töltöttem a fiatalságomat és rengeteg emlék fűz hozzá." 

"Rengeteg pénzt pályázott és nyert az önkormányzat városfejlesztési projektekre, nem hiszem el, hogy ne jutott volna az Ullmann-palota renoválására és belső rendbetételére is. Szégyen." 

Szégyen vagy nem szégyen, ez a helyzet. Ezt a folyamatot még nem lehet megállítani! A reményt nem szabad feladni!

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése