Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. május 15., vasárnap

Mennyibe kerül a belépés az Aquapark Nymphaea-ba ?

ugralni 1  
Fotó : reggeliujsag.ro 

Öt hónapos késéssel júniusban megnyílik a városi strand helyén felépített az Aquapark Nymphaea.Első hangzásra jól hangzik a hír,mert nem kell több tíz kilométereket utazni.A városi strandot jól ismerik a váradiak.A fák 70-80%-át kivágták,mert " útban" volt.Kellett másra a hely.Még egy kevés idő,és a váradiak birtokba vehetik az új létesítményt.Sokan kérdezik : Mennyibe kerül a belépés az Aquapark Nymphaea-ba ?A választ olvashatjuk a Reggeli Újságban : 
"A tervezett működési szabályzat értelmében 14 éven aluli gyermekek csak egy nagykorú személy kíséretében léphetnek majd be az aquaparkba, és kizárólag felügyelet mellett használhatják a vízi csúszdákat és hasonló játékszereket. Tilos lesz élelmiszert vagy italt bevinni az élményfürdőbe, ahogy háziállatokat is.
Az ADP által előterjesztett javaslat szerint az élményfürdő naponta 10 és 22 óra között tart majd nyitva. A belépőjegyek négy árkategóriában lesznek elérhetők az időtartam függvényében. Felnőttek esetében a kétórás belépő 25 lejbe kerül majd, az egész napos 50 lejbe, míg a félnapos (17–22 óra között) 30 lejbe. Diákok és nyugdíjasok esetében a kétórás belépő 20, a félnapos 25, az egész napos pedig 40 lejbe kerül. A 3 évesnél fiatalabb gyermekek ingyen strandolhatnak, míg a 3–14 éves korosztály belépőjegy-árai 12–25 lej között mozognak.
Az aquaparkot üzemeltető ADP ugyanakkor különböző kedvezménycsomagokat biztosít a többgyermekes családok részére, amely 85–125 lej között változik. A tíz belépésre szóló bérletek felnőttek számára 450, diákok és nyugdíjasok esetében 360, 14 éven aluliak esetében 225 lejbe kerülnek. Lesz ugyanakkor kifejezetten az úszómedencére szóló belépőjegy is (reggel 6–9.30 között) ami felnőttek esetében 10 lejbe, diákok és nyugdíjasok esetében 8 lejbe, 14 éven aluli gyermekek esetében 5 lejbe fog kerülni. Az úszóbérletek árai 45–90 lej között mozognak.
A javaslat szerint az aquaparkban óránként 120 lejért lehet majd minifoci-pályát bérelni, de lesz lehetőség billiárdozásra (7 lej/óra) és csocsózásra (5 lej/óra) is.

Érdemes elgondolkozni a szabályzatról : 
 "Furcsának tűnhet, de szabályzatban külön pontot szántak annak, ami tiltja a medencék vizének lenyelését. Egy vízi szórakozóparkhoz képest meglepő módon a szabályzat emellett tiltja a vízzel való locsolkodást, a „hangos játékot”, a futást, a vízi birkózást, a búvárkodást és a medencékbe való ugrálást (ez utóbbi kikötés alul mentesül a kifejezetten műugrásra kiépített medence). Tilos lesz emellett versenyezni, vagy hosszú ideig víz alatt úszni, mi több, az úszószemüvegek használatától is „eltanácsolják” a vendégeket. A szabálysértőket kitehetik az aquapark területéről, illetve száztól ezer lejig terjedő pénzbüntetéssel sújthatják. A szabályzat értelmében ugyanakkor felnőttek nem léphetnek be a gyermekmedencébe, a 16 éven aluli gyermekek pedig nem használhatják a szaunát." 
Teljes cikk : reggeliujsag.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése