Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. május 7., szombat

Közszállítás: átgondoltabb menetrendet

 
Fotó : Farkas László 

"Nem tartom magamat a mindenben hibát kereső, csak a negatívumokat meglátó, félig üres a pohár típusú embernek, de amit a közszállítás terén történik, ebben a lassan középszerű várossá váló Nagyváradon, az már kicsit ciki, hogy modernül fejezzem ki magamat. 
Főleg a hét végén, szombaton és vasárnap, no és az ünnepnapokon érvényes menetrendet tenném szóvá, ami talán még a kötelező minimum kritériumait sem "üti" meg. Az autóbuszok még csak-csak közlekednek, de a villamosok.... Nos azokkal van az igazi probléma. A hét egyéb napjain is elég ritkán közlekednek a járművek, a nem tudom kik által megállapított csúcsidőn kívül, de ami vasár és ünnepnapokon történik, az néha már felháborító." - írja blogbejegyzésében Farkas László.

A váradiak egyetérthetnek Farkas Lászlóval.Miben?Ezt írja :
"Szóval, a helyzet az, hogy hiába olvassuk időnként, a sajtóban megjelenő, a legrosszabb időkre emlékeztető, a megvalósításokat dicsérő nyilatkozatokat, a gyakorlat sajnos mást mutat. 
Mert ugye vannak az uraságtól levetett holmik, a mások által rég kiszuperált, csörömpölő, télen fűthetetlen, nyáron hűthetetlen, kívül-belül koszos járműveink... (apropó, vajon milyen időközönként takarítják és fertőtlenítik ezeket a járgányokat?), aztán vannak azok a bizonyos "félemeletes" autóbuszaink amiben a székek a "földszinten" másfél emberesek, vagyis egy embernek sok, kettőnek kevés, idős embernek meg hátul felszállni művészet, végül vannak a kicsi sárga micsodák, meg a fehér "midibuszok", amikről ha jót nem, hát rosszat se...Végül, de nem utolsó sorban, ott vannak még a motorina füstöt okádó Rocarok és az orosz csodák, amik hála Istennek már ritkán járnak. Aztán van pár, tényleg modern, alacsony padlós Localo és az a tíz Siemens villamos, ami megüti a kor elvárásainak szintjét."
Teljes bejegyzés : farkaslaszloblogja.blogspot.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése