Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. május 17., kedd

Hogy tud eltartani Románia ilyen sok patikát?

 
Fotó : maszol.ro 
 
"Mint eső után a gomba, úgy szaporodtak az elmúlt években országszerte a gyógyszertárak. Nagyváradon, a Dacia-sugárútnak a Profi áruház és a Decebal-sugárúti kereszteződés közötti mintegy 300 méteres szakaszán hat darab gyógyszertár sorakozik, de a város szinte minden kerületében lépten-nyomon ott virítanak a patikák keresztes fényreklámjai." - írja a maszol.ro. 
 
A cikk 2014 elején jelent meg.Azóta jelentősen megnőtt a gyógyszertárak száma Nagyváradon.Szinte minden utcában vár egy-két gyógyszertár.A mi utcánkban négy van,melyek nappal vannak kinyitva,de éjjel is gyorsan belehet szerezni a gyógyszereket,mert a körzetünkben van három non-stop gyógyszertár.
 
A cikkben azt olvassuk,hogy nem vagyunk betegebbek,de a szokásunk miatt van szükség a gyógyszerre : "A megnövekedett gyógyszerfogyasztásnak nem annak tudható be, hogy a lakosság betegebb lenne, mint 20-25 évvel ezelőtt, véli Gyenes Kristófi Tibor nagyváradi háziorvos. Ami az elmúlt két évtizedben megváltozott, az a betegségekhez való viszonyulásunk, napjainkban ugyanis sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az egészségnek, jobban figyelünk a betegségekre, s mindenre gyógyszert akarunk szedni, akkor is, ha az nem feltétlenül indokolt. " 
Teljes cikk : maszol.ro   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése