Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. november 3., kedd

Nagyváradi temetők körképe

Október végén és november elején sokan mennek a temetőbe.Mi volt a helyzet a nagyváradi temetőkben?A nagyváradiak kihasználták a jó időt,mert nagyon sokan mentek a temetőkbe.Lényegében két működő temetőnk van : a Rulikowski és a püspöki.Voltak akik a volt temetőkben is megemlékeztek az elhunytakról ...

Nem gyászolni, hanem emlékezni 
"Mint minden esztendőben, az idei Mindenszentek ünnepekor is, Nagyvárad római katolikusai- hívek és papok közösen- együtt imádkoztak a temető Steinberger kápolnájánál az elhunytakért."
Teljes cikk : erdon.ro  

Emlékezés Biharpüspökiben  
"Sokan látogattak ki tegnap a Biharpüspöki temetőbe is, hogy leróják kegyeletüket halottaik előtt, illetve rendbe tegyék a sírjaikat. De nem csak ennyi volt, hanem emellett megtartották az ilyenkor szokásos szervezett emlékezést is."
Teljes cikk : erdon.ro 

Emlékeztek az elhunytakra  
"Az egykori Olaszi temető két kápolnájában is megemlékezés volt vasárnap délután, Mindenszentek ünnepén. Fodor József vikárius és Kóhr Balázs kanonok imádkozott az elhunytak lelkéért.
Teljes cikk : erdon.ro

  Gyertyagyújtás Olasziban, Olasziért 
"Vasárnap este nagyváradiak egy csoportja gyülekezett az egykori Olaszi temetőben, hogy gyertyagyújtással emlékezzenek a valamikor ott eltemetettekre."
Teljes cikk : erdon.ro  

A mi hazánk a mennyben van  
"Hétfő reggel a Székesegyház kriptájában Mons. Fodor József általános helynök szentmiseáldozatot mutatott be az elhunytakért. Szent Máté könyvéből szólt az evangéliumi részlet."
Teljes cikk : erdon.ro  

halottak 1  
"Vasárnap telefonos panasz futott be a Reggeli Újság szerkesztőségébe egy nyugdíjas olvasónktól, aki mélységesen felháborodva közölte, hogy a nagyváradi Rulikokowski temetőben a szerettei hantjánál szombaton elültetett virágait gyökerestől ellopták. Mindezzel másnap szembesült, amikor mindenszentekkor világítani szeretett volna."
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése