Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. november 3., kedd

Farkas László : Halottak napi emlékezés régi váradiakra

 
Fotó : Farkas László

"Így, Mindenszentek és halottak napja közeledtével, egyre többet gondolunk szeretteinkre, azokra, akik már nincsenek velünk. Tesszük ezt ilyenkor fokozottabban, még akkor is, ha ilyen-olyan okból, nem tettük ezt az egész elmúlt esztendőben. De vajon, gondolunk-e ilyenkor még valakire, valamire, ami elmúlt, nyomtalanul eltűnt életünkből, vagy az előttünk élők életéből? Tegyük ezt most együtt, gondolatban egy mécsest, egy szál virágot téve egy láthatatlan talapzatra, vagy egyszerűen csak néhány percig elgondolkodva régmúlt dolgokon, házakon, lakónegyedeken, embereken…" - így kezdi Farkas László a bejegyzését.

Megemlékezik sok váradiról és azokról is akik letették a névjegyüket a városért.Néhány név : Janus Pannonius,Bethlen Gábor, Bocskai István,Rhédey Lajos,Dudek Joachim, Csesztivó Ferenc,Sztaroveszky Imre,Nagysándor József,Csengery Antal,Szacsvay Imre, Bölöni Menyhért, Lukács György, Sal Ferenc, Bulyovszky József, Rimmler Károly, Soós István,Vitéz János,Dőry József, Beöthy László, Hlatky Endre,Fraknói Vilmos, Ipolyi Arnold, Rómer Flóris, Bunyitay Vince, Károly Ireneus.

Ezt írja Farkas László a bejegyzés végén,mellyel egyet érthetünk : "Biztos sok száz nevet felsorolhatnánk még, akik méltók lennének a halottak napi emlékezésre, de erre se hely, se idő nincs. Ezért hát mindenki tegye azt a virágot vagy mécsest akárhova, de ne feledjen egy percet áldozni az előttünk járók emlékének. Nyugodj békében régi idők Várada, régi idők embere. Ámen!" 
Teljes bejegyzés : farkaslaszloblogja.blogspot.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése