Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. november 14., szombat

Erdélyi körutat szervezett a Nagyvárad Táncegyüttes

 
Fotó: Gólicza András.Forrás : nte.szigligeti.ro

"A Nagyvárad Táncegyüttes október 15-én turnéra indult, melynek első helyszíne a Székelyudvarhelyen megrendezett XI. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója volt.  A három napos rendezvény, alkalmával, melyet ez évben az Udvarhely Néptáncműhely szervezett, a táncegyüttes legújabb előadását a Rózsa Sándor alakját és a róla szóló történeteket megidéző Betyárvilág című darabját mutatta be.
Az október 15-17. között tartott háromnapos szakmai seregszemlén, melynek programját szakmai előadások és táncházak is gazdagították a nagyváradiak mellett bemutatkozott a másik négy erdélyi hivatásos együttes is, a házigazda Udvarhely Néptáncműhely, a Harghita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Maros Művészegyüttes és a Háromszék Táncegyüttes is.
A rendezvény végeztével az együttes a turné újabb helyszínei felé vette az irányt. Október 19-én a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban mutatták be a „Betyárvilág”-ot, majd 20-án Székelyudvarhelyre visszatérve az ottani gyerekközönségnek tartottak két előadást is a „Pomádé király új ruhája” című táncos mesével. Ezek után a nyolc napos turné utolsó állomásaként Gyergyószentmikósra látogattak, ahol a Figura Stúdió Színházban három alkalommal léptek a nézők elé. Az első napon, október 21-én este a Betyárvilág című táncelőadást láthatták a gyegyóiak, majd 22-én a Pomádé király új ruhája című előadáson szórakozhatott a helyi gyermek-közönség. A turné során, mely a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg, mintegy ezerhétszáz néző vehetett részt a Nagyvárad Táncegyüttes előadásain.
Forrás : nte.szigligeti.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése