Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. június 4., kedd

Kinyított a nagyváradi állatkert

Eredetileg május elsején kellett volna megnyitni, azonban műszaki okok miatt jövő hétfőn, azaz május 27-én reggel 9 órakor nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit a nagyváradi állatkert. Az állatkert felújítására 2008-ban kapott minisztériumi támogatást Nagyvárad városa azt követően, hogy több országos állatkertet is bezárattak azért mert nem biztosítottak megfelelő körülményeket az állatoknak. A nagyváradi állatkert a felújítás előtt 3,5 hektárnyi területet foglalt el, ez mára 7 hektárnyira bővült, korszerszűsítették és átrendezték az állatok ketreceit, korszerűsítették az elektromosrendszert, a víz és csatornahálózatot, bemutató termeket alakítottak ki, helyt kapott egy élelmezési pont, egy játszótér és egy ajándékárús stand is az állatkert területén.

A hétfői nyitáskor 116 állatfaj várja majd az érdeklődőket, többek között kengurut, gyűrüsfarkú makit, cerkóf majmot, tarajos sült, szurikátát, jaguárt, oroszlánt, egzotikus madarakat és hüllőket tekinthetnek meg az érdeklődők. Több állatot a nyíregyházai, budapesti állatkerttől kapott a nagyváradi állatkert, ők egyedi varázst kölcsönöznek a megyeszékhely állatparkjának. Természtesen medvét, ponit, különböző madarakat , rókát, de akár farkast is megtekinthetnek a park látogatói.

Az állatkert naponta 9 és 19 óra között lesz látogatható, felnőtteknek 10, gyermekeknek 18 éves korig 5 lejes áron. A parkba kedvezményes családi jeggyel is bemehetnek az érdeklődők, egy családi jegy ára (apa, anya, 1 gyermek) 20 lej, két gyermek esetében pedig 25 lej lesz.
Forrás : nagyvarad.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése