Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. augusztus 21., hétfő

Szárnyak, dáliák, káprázat, móka a Debreceni Virágkarneválon - Részletek a cikkből

A „d’aliás” sárkány álma: Debrecen sárkányának az álmára mi vigyáztunk, de a karneválra szerencsére felébredt, megriadt, s megmutatta hatalmas erejét. Zenével, tánccal csillapították le haragját, és a közönség segítségét kérték abban, hogy szeretetükkel nyugtassák meg az óriási fenevadat
  A „d’aliás” sárkány álma: Debrecen sárkányának az álmára mi vigyáztunk, de a karneválra szerencsére felébredt, megriadt, s megmutatta hatalmas erejét. Zenével, tánccal csillapították le haragját, és a közönség segítségét kérték abban, hogy szeretetükkel nyugtassák meg az óriási fenevadat - © Fotó: Molnár Péter 

"Debrecen – Az eső megvárta a felvonulás végét, szép időben, remek hangulatban karneváloztunk. " - írja a boon.hu.Részletek a cikkből :

"Augusztus 20-án reggel – szokatlan módon – ezúttal nem tűző napsütés és kánikula, hanem felhős ég és alig húsz fok fogadta azt a több tízezer embert, akik délelőtt a helyszínen követték a virágkarneváli felvonulást. A legnagyobb tömeg ezúttal is a Piac utcán gyűlt össze.
vk2

Díszvendégek között: a képen Ördög Nóra és családja | Fotó: Molnár Péter
Az út szélén legalább négy-öt sorban álló, a jobb helyekért időnként kicsit lökdösődő, furakodó emberek között, a Simonffy saroknál szólítottam meg egy középkorú férfit, akinek szemmel láthatóan elege lett a fentiekből. Kicsit hátrább lépett, és két dézsás tuja között, lábujjhegyre állva próbált a menetből látni valamit.
kf  
Fotó: Derencsényi István 


A legtöbben talán a Tisza Palotával (MÁV-székház) szemközti részen zsúfolódtak össze. Még a padok is megteltek, mindegyiken legalább négyen-öten álltak.
  vk3
 A Carnaval De Colores spanyol csoport vérpezsdítő tánccal szórakoztatta a közönséget | Fotó: Derencsényi István
A Tevánál idén a Virágkarnevál koncepciójához illeszkedő kocsit indítottak, amely minden apró részletében, még zenevilágában is harmonizált az esemény hangulatával. A virágkocsi az összetartozás jegyében született, hiszen együtt, egymást megismerve és támogatva mindenki a legjobb formáját hozhatja.
teva


Fotó: Molnár Péter


Bizonyára sok fiatal számára volt ismerős a tündéri mese, a Mia és én, amit a középiskolások segítségével a Teva megelevenített. Énekhangként és táncosként az Ady Gimnázium fiatal tehetségei mutatkoznak be, a vállalat számára ugyanis kiemelten fontos a tehetséges fiatalok felkarolása.  

Idén picit rosszabbul jártak azok, akik délelőtt nem látták a felvonulást, hanem a stadion északi rendezvényterén igyekeztek megtekinteni azt 13 és 20 óra között. A virágkocsi-kiállítást ugyanis csendes eső kísérte, tehát délutánra ideért a lehűlés.
e33

Fotó: Derencsényi István
   
Természetesen ez a virágkocsikat cseppet sem zavarta, sőt az oldtimereket sem. Közönség is akadt bőven, őket folklórcsoportok bemutatói szórakoztatták a Nagyerdőn.


A legjobb művészeti csoportnak járó díjat – a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét – a zsűri döntése alapján idén a brémai Stelzen Art gólyalábas művészei kapták. A zsűri értékelésében külön kiemelte a német csoport ízléses jelmezeit, kreatív gondolkodásukat, művészeti alázatukat, és a kapcsolatkialakítást a közönséggel.
v232

Sajátos megjelenésű volt a német csoport | Fotó: Derencsényi István

A közönségszavazatok alapján a legszebb virágkocsi a ThermoDam „Szárnyaló Debrecen” című virágkompozíciója lett (szintén egy egyedi gyártású herendi serleggel gazdagodva).
td1

Fotó: Derencsényi István

Az alkotás szobrásza Abai-Nagy István, a virágdizájnt Lovas Marianna és Gulyás Tamás készítette, a statika a FÉM 97 Kft. munkája volt. A díjakat Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere adta át a nyerteseknek.


Teljes cikk : boon.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése