Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. augusztus 4., péntek

Nincs többé Váradon Metalica

A helyszínen javában dolgoztak tegnap délben a munkások A szerző felvétele 
A helyszínen javában dolgoztak tegnap délben a munkások A szerző felvétele 

"Mondjuk az utóbbi években is csak formálisan volt már. Ám a gyár maradványait is megkezdték most lebontani a Sovata utcán." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"Nagy munkában voltak tegnap az alkalmazottak, amikor kilátogattunk a volt váradi Metalica gyár bontásának helyszínére. A Sovata utcán lévő, régóta elhanyagolt ingatlant ezekben a napokban tüntetik el a föld színéről: nehézgépekkel bontják, és egyből különválogatják a fémszerkezetből újrahasznosítható vasat, valamint a bontási hulladékot, és már szortírozva szállítják el azokat onnan. A legnagyobb hőségben, délben is dolgoztak a munkások, akik negyedóránként egy közeli vízcsapnál hűsítették le magukat, majd folytatták a bontást.

Most kezdődött
A vonatkozó bontási engedély még márciusban megvolt, ám a munka csak most kezdődött el. A Körös-parttól nem messze, a Sovata utcai tömbházak felől kezdték el a falak, majd az épületek lerombolását. A helyszín hevenyészve körbe van kerítve, ám nem sok érdeklődő követi a munkálatokat. Számos utómunkálat kell még majd a terület megtisztításához, ezzel várhatóan év végéig végeznek. Ezt követően – a jelenlegi állás szerint – új lakóingatlant húz fel oda egy vállalkozás, a földszinten üzletekkel. Ez azonban még kezdeti szakaszban van, az építkezési engedély még nincs meg, csak az előzetes engedélyek.
 
Forrás : biharinaplo.ro

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése