Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. augusztus 23., szombat

Több mint egymillió eurós veszteség érheti a Városházát, ha a Gomba projekt nem valósul meg

Több mint egymillió eurós veszteség érheti a Városházát, ha a Gomba projekt nem valósul meg 
A helyi önkormányzat a nagyváradi Kálvária domb (Gomba) felújítására 2012-ben pályázatot nyert a Határ menti együttműködés program keretében, melynek értelmében 2015 őszéig el kell készülnie a terület parkosításával.
Az előírásoknak megfelelően a projekt elkészítése után – ami két év alatt többször módosult – a múlt héten licitet szerveztek, hogy elkezdhessék a munkálatokat. Miután az árverésre egyetlen cég sem jelentkezett, az önkormányzat úgy döntött, hogy a következő árverésre igyekszik vonzóbbá tenni a projektet a vállalkozók számára. 
 Mivel a Kálvária domb jelenleg leromlott állapotban van, a felújítási projekt szerint létrehoznak egy nyilvános kertet, ahova fákat és védett növényfajokat fognak ültetni. 
 "A mintegy 37 ezer négyzetméter területen, zöldövezeteket alakítanak ki, fákat és bokrokat ültetnek, lesznek járdák és világítás", mondta Marius Moş, a Városháza fejlesztési igazgatója. Abban az esetben, ha a beruházás nem készül el a kiszabott határidőn belül, az önkormányzatnak vissza kell fizetnie a több mint egy millió eurót, amit a projekt finanszírozására kapott az Európai Uniótól.
(digi24.ro)
Forrás : nagyvarad.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése