Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. augusztus 27., szerda

Dalok, ízek, emlékidézések a Szent László Napokon

Gyönyörű és vidám, meghitt és önfeledt pillanatok, élmények jócskán gyűltek az idei Szent László Napok eseményeire ellátogató érdeklődők, nagyváradi és innen elszármazott emberek tarisznyájába. A programgazdagságot, tartalmas szórakozást biztosító rendezvénysorozatot, amelynek főszervezője a Szent László Egyesület volt, második alkalommal rendezték meg a lovagkirály városában.
A Szigligeti Színházban megtartott nyitógálán az ünnepi beszédek között szép műsorral örvendeztette meg a közönséget a nyíregyházi Cantemus gyermekkórus. A tisztán csilingelő gyermekhangok után, az est második részében a világhírű Sebestyén Márta, továbbá Andrejszki Judit előadóművész, valamint zenésztársaik, Havasréti Pál (tekerőlant, bőgő) és Caius Hera (lant, teorba, barokk gitár) a régizene és a népi muzsika világába kalauzolta el a közönséget. Az Üdvözlégy, kegyes Szent László király! című produkciójukkal a magyar királyok, Árpád-házi szentek emléke előtt tisztelegtek.
A rendezvények különféle helyszíneken zajlottak: a Rhédey-kertben, a Moszkva Kávézóban, a Partiumi Keresztény Egyetemen stb. Általában mindenik eseményre igencsak sokan voltak kíváncsiak.
Teljes cikk : biharmegye.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése