Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. július 2., kedd

Petíció : Mondj NEMet arra, hogy a Polgármesteri Hivatal közvita és a hivatalos közbeszerzési procedúra nélkül újítsa fel Nagyvárad főterét.

Mondj NEMet arra, hogy a Polgármesteri Hivatal közvita és a hivatalos közbeszerzési procedúra nélkül újítsa fel Nagyvárad főterét.
A városháza a szemétbe dobta a 2010-ben közbeszerzés által engedélyezett felujítási tervét a főtérnek, amelyre már 70.000 eurot kifizetett.
Mircea Mălan alpolgármester kedden (2013.06.18) mutatta be először a főtér felújításának legújabb tervét, amely teljesen különbözik a régitől, habár azt allította, hogy csak egy átjavított verzió. Az új terv 15.000 euroért közbeszerzési procedúra nélkül lett odaitélve egy tervező cégnek. Az alpolgármester időhiányra hivatkozva nem vetette közvitára a tervet, “mert az első már meg volt vitatva”.
CSAK az első volt közvitára bocsájtva és ellenőrízve...az új kedden (2013.06.18) “jelent meg” és két nap alatt meg is szavazta a városi tanács.
Egy ilyen fontosságu tervet tilos közvetlenül a hivatalos eljárás nélkül egy kiválasztott cégnek odaitélni. Az Európai Parlament 2004/18/EK irányelve kimondja, hogy abban az esetben, ha egy építési beruházás nagy mértékben változtat egy közterületen, a közbeszerzési szerződés odaitélése egyértelmüen müépitészeti versenypályázaton keresztül történjen.

Egy ekkora horderejü tervet NEM szabad közvita nélkül odaitélni. Egy ilyen befektetés a közösség tulajdona és NEM a helyi képviselőké.

Ez a petíció politikailag független. A köz akaratát képviseli egy élhetőbb Nagyváradért.

A közterület mindenki tulajdona!!!
Petíció : petitieonline.com 


A látványterv











Forrás : ebihoreanul.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése