Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. január 17., péntek

Ellenvélemény Ilie Bolojan Nagyvárad polgármesteréről

 
Forrás : foter.ro 

Mircea Morariu az Adevărul bukaresti lapban leírja az ellenvéleményeit Ilie Bolojan Nagyvárad köztiszteletben álló polgármesteréről.A cikket magyar nyelven a Főtér online oldalán olvashatjuk. Nem biztos,hogy sok Bolojan rajongó egyet ért az újságíró véleményével.Idézek a cikkből : 

"Bolojan úr azt hiszi, hogy a nagyváradi polgároknak kötelességük lenne a jövő oltárán felfüggeszteni a jelent. Nagyjából ugyanúgy, ahogy a kommunisták is hitték. A nagyváradiaktól egyre gyakrabban követelik meg számolatlan kényelmetlenség elviselését annak nevében, hogy egy szép napon, nem nagyon lehet tudni, hogy mikor, sokkal jobb lesz. Bolojan polgármester látható büszkeséggel jelenti be, hogy tavaly 100 építőtelepet nyitottak (de ezek közül vajon most hányon zajlik ténylegesen munka és nem csak mímelik azt, hány rendelkezik jó hasznosság/költség aránnyal, hány ilyen építőtelep lépte már régen túl a befejezési határidőt?), és hogy az éppen elkezdődött évben tovább 170-et nyitnak meg." 

"Ennek tudható be, hogy még a bolojani korona ékköve, a Szent László tér sincs rendesen kivilágítva, hogy a színház épületébe csak versenysportolói képességekkel lehet bejutni, hogy az ottani gond megoldására tessék-lássék készült, nyilvánvalóan befejezetlen kvázi járdákat alakítottak ki, melyek alapján felmerül az emberben a gyanú, hogy a polgármester és beosztottjai ortopédiára akarják küldeni a nagyváradiakat (de mit számít, hiszen a polgármestert sohasem láttam közelről egyetlen előadáson sem, ugyanis neki csak a téren tartott műsorokra van étvágya), hogy a tömegközlekedés az egyik leggyatrább az országban. Vagyis a villamosaink kicsik, szűkek, szinte mind second hand és azokra is sokat kell várni és mindez szintén Bolojan úr nagyjából két évvel ezelőtti értékes útmutatásai miatt, amikor a nagyváradiakon állt bosszút azért, mert a villamosvezetők törvénysértő sztrájkot tartottak." 

"Mindig ugyanazt válaszolja változatlanul. Pillanatnyilag ez a helyzet, de a jövő fényes. Ahogy annak a kommunizmusban is lennie kellett volna. És nem tudom, hogy csinálja, de amikor Ilie Bolojan urat beszélni hallom, a pihenni küldött Nicolae Ceauşescu jut róla eszembe, aki egy adott pillanatban azt tanácsolta alattvalóinak, hogy a lakásokon belüli hideg ellen a híres plusz egy kabát a megoldás." 

Miben van igaza Mircea Morariu újságírónak?Ilie Bolojannak meg lesz a negyedik mandátuma,ha nem történik valamilyen váratlan esemény.Esetleg kinevezik miniszterelnöknek,vagy elnöknek.A váradiak rajongása változatlan.Helyette nem tudnak elképzelni senkit a város élén.Van néhány gyenge ellenzéki,de azoknak a szava alig hallatszik.Hamarosan megkezdődik a választási kampány.Nincs helye kritikának,csak dicséretnek.A telegdi kisegitőiskolában megedzett tanár biztos kezekkel irányítja Nagyváradot.Lehetnek ellenvélemények,a népszűréségét, győzelmét nem fogják befolyásolni.Ezt írja Mircea Morariu : 

"Több mint biztos, hogy Bolojan úr már a zsebében tudhatja a következő mandátumot is, függetlenül attól, hogy hány fordulóban rendezik meg a következő helyhatósági választást és hány ellenjelöltje lesz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése