Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. január 5., vasárnap

2020-ban leállítják a bontásokat Nagyvárad történelmi központjában?Nagyvárad az igénytelenség mocsarában ...

 
Forrás : oradeaindirect.ro  

Meglepő bejelentést olvashatunk Oradea în Direct helyi román nyelvű lapban. Delia Ungur szerint nem szabad tovább hagyni az értelmetlen szocialista jellegű bontásokat Nagyvárad történelmi központjában.2020-ban leakarják állítani a bontásokat.Leállítják ? Aligha.A válasz egyszerű,a jelenlegi városi vezetés hallani sem akar a bontások leállításáról, sőt az EU pénzalapokból nagyon sok pénzt akarnak "lehívni",mert az egész várost átakarják alakítani,még ha a váradiak bele is rokkannak.Várható a győzelmük a helyhatósági választásokon,ha csak valami nagyon váratlan dolog nem kerül az útjukba. 

Delia Ungurnak szerintem igaza van,de ez csak egy pusztába kiáltó szó.melyre a váradiak nem figyelnek,mert a jelenlegi vezetésnek sokkal erősebb a propagandája.Kicsoda Delia Ungur?A Mentsük meg Romániát párt nagyváradi képviselőjelölt.Itt olvashat róla többet. 

Az utóbbi években érezhető a váradiak igénytelensége.Bármit tegyen a vezetős,az jó,sőt rajonganak a modernizálásért.Azt láthatjuk,nincs igény a régi Váradra,sem a régi emlékekre.Szeretnék,ha minél hamarabb eltűnne a Pece-parti Párizs.Szeretik a rombolást, az új építkezéseket.Még 10-15 év és rá sem ismerünk Váradra.Valamit még nem tudnak a váradiak : Mennyibe fog ez kerülni nekünk?Nagyon sokba.Remélhető,hogy előbb vagy utóbb,inkább utóbb megtudjuk. 

A váradiak egy kevés része még megpróbál ellenállni,de kevés sikerrel.Az igénytelenség mocsara körülvesz bennünket,melyből nincs menekvés.Célom 2020-ban,minél több fotót és videót készíteni Váradról és a környékéről.Idézek a fenti cikkből,mellyel egyet lehet érteni,ha tud román nyelven : 

"În numele unei ideologii, timp de 45 de ani, comuniștii au mutilat Oradea prin demolări și construcții menite să ascundă orașul vechi.n cei 30 de ani care au urmat, demolările și construcțiile au stat sub semnul oportunismului. Au dispărut clădiri vechi și au apărut “proiecte” în funcție de interese personale sau de grup. În ultimii 10 ani fondurile UE au servit ca pretext pentru toate investițiile prost dimensionate, întârziate, incomplete sau năruite. A venit momentul să nu mai facem proiecte pentru bani, ci să căutam bani pentru nevoile reale ale orașului."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése