Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. január 15., szerda

2019-ben 100 nap alatt volt tiszta levegője Nagyváradnak

FĂRĂ PERDEA. Aerul din Oradea ar fi mai puţin poluat dacă în jurul oraşului ar exista o perdea verde, care să absoarbă praful şi noxele maşinilor. Din păcate, o asemenea protecţie există doar în zona Cimitirului Municipal 
Forrás : ebihoreanul.ro

Nem meglepő hírt olvashatunk az eBihoreanul cikkében, a statisztika szerint 2019-ben összesen 100 nap alatt volt viszonylag tiszta levegője Nagyváradnak.Három helyen mérik a levegő összetételét naponta.A cikkben a következő adatokat olvashatjuk,7 nap kitűnő,96 nap jó,151 nap közepes volt a levegő minősége városunkban.Sajnos 2018-hoz képest romlott a helyzet.Annak ellenére,hogy környezetet szennyező vállalatokat szüntettek meg. A CET környezetkímélő gázzal működik.Mi okozza a rossz levegőt?A cikkben választ kapunk.A legfőbb oka,a sok régi autók,melyek nagyon szennyezik a levegőnket.A városvezetés több lehetőség megoldásában gondolkodik.Az egyik Florin Birta alpolgármester szerint a villamosok sávjában nem közlekedhetnek személygépkocsik.A másik megoldás lehet a kitiltás vagy zöld-adó bevezetése. 

A jelenlegi városvezetés mindent megtesz a tiszta levegőért,de egyenlőre a váradiak szívhatják a rossz levegőt.Az egyik remek megoldás a fák kivágása,mert a sok személygépkocsinak parkoló kell.Mivel ellensúlyozza a városvezetés a fák kivágását? Parkok létesítésével és bővítésével.Mikor fognak megnőni a fák?Ne legyünk " szőrszálhasogatók",örvendjünk annak,hogy kb. 20-30 év múlva a majdnem négy hektáros új parkban sétálhatunk  Őssiben a Barcăului utcában a Városháza terve alapján. Mi lesz addig velünk? Semmi, ahogyan volt eddig is.A váradiaknak sok idejük nem lesz gondolkodni,mert 2020-ban 172 új munkálatokat fognak elkezdeni.Ha esetleg nem bírja a rossz levegőt,költözzön a városon kívülre.Figyelemmel kísérheti a levegő minőségét a calitateaer.ro-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése