Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. október 14., hétfő

Veszélyben az autóstopposok ?Kit büntet a rendőrség?

 
Forrás : Bihari Napló 

"Ha elmegyünk a nagyállomás melletti buszpályaudvarhoz, a Közlekedési Rendőrség székhelye mellett lévő buszmegállóhoz (a Kolozsvári úton), vagy a nagyszalontai busz Vitéz utcai (Bulevardul Decebal) megállójához, biztosan látunk legalább 2-3 autóstoppost, csúcsidőben pedig ennél sokkal többet. A Kolozsvári úton fotózva tetten értük, amint egy hölgyet leszólít egy férfi, megbeszélik az úticélt és az árat, majd a buszmegálló mellett félrevonulva várják a második, harmadik utast, hiszen köztudott, hogy ezek a fuvarozók nem indulnak el egy személlyel. A váradszőllősi végmegállóban is hasonló a helyzet, a villamosról leszállva rögtön „letámadják” az embereket, ígérgetve, hogy a buszjegy áráért dolgoznak." - írja a Pikó Stefánia a Bihari Naplóban. Veszélyben az autóstopposok? Igen,mert nem tudják kinek az autójába szállnak be.Az autóbuszjáratok ritkítása miatt nincsen jobb megoldás.Bárki tapasztalhatja,ha utazni akar vidékre ,találkozhatnak a "cápákkal",akik kihasználják ezt a szerencsétlen helyzetet.A "kalózjáratok " profitja naponta nő.Mikor tűnhetnek el?Ha megoldják ezt a nehéz helyzetet.Hogyan?Talán az új kormány megtalálja a jó megoldást. 

Ha elkapják az utast és a "szállítót",kit büntet a rendőrség?Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő válaszolt a kérdésre.Idézet a cikkből :  

"Megbüntetni kizárólag a szállítót lehet, tehát legfeljebb útközben érhetik szabályszegésen őket. A taxisszállítást és fuvarozást szabályozó 2003/38-as törvény szerint elveszik a rendszámtáblákat, felfüggesztik a forgalmi engedélyt, hat hónapra kivonják a járművet a forgalomból, emellett pedig 1000–5000 lej közötti pénzbírságot is kiszabnak." 

Az autóstopposok a fuvarozók tisztában vannak a törvénnyel,de mégis kockáztatnak.Hiába a caracali eset,ez a jelenség megerősödött Bihar megyében.Kinek jó ez?Hamarosan beköszönt a tél. 
 
Forrás : Bihari Napló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése