Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. október 14., hétfő

Nagyváradon adóemelést hoz az új év - Mindegyik szolgáltatás drágább lesz '

 
Forrás : maszol.ro 

"Közvitára bocsátották a jövő évi nagyváradi adókat- és illetékeket megszabó határozattervezetet. A tervezethez a javaslatokat október 31-éig várják." - olvasható Fried Lujza Noémi cikkében,mely a Maszolban jelent meg. Nem egy ünnepi év lesz a váradiak életében 2020,mert mindegyik szolgáltatás drágább lesz jövőre.Miért?Mert ebben az évben emelkedett az átlagbér és a nyugdíjpont. Évek óta Nagyváradon az élet egyik legdrágább az országban.A nagy projektek megvalósítása érdekében több pénz kell,mert nőtt az infláció is.Hivatalos magyarázat van.A váradiak tudják,hogy a polgármester mindent megtesz a város modernizálásáért.Mindenki tudja,hogy áldozatokat kell hoznunk városunk fejlődése érdekében.Sok pénz kell,mert a volt kormány keveset adott a nagy projektek finanszírozására.Ez azt jelenti,össze kell húz a nadrágszíjat ...

Miről is van szó?Ha lehet ne váljon el,ne haljon meg,ne masszíroztassa magát,mert drágább lesz a tarifa.Félre a tréfát,olvassa el a cikket,ha felkészült rá.Idézet a cikkből :

"Drágább lesz a házasság felbontása adminisztratív úton, ezért 500 lej helyett 600 lejt kell fizetni jövő évtől, új illetékként pedig a személyi igazolvány 24 órán belüli elkészítéséért húsz lejt kell fizetni. Új temetkezési szolgáltatásokat is bevezetnek, 200 lejért ásnak ki és temetnek be egy másfél méteres sírt, amelybe csak urnát helyezhetnek fél méteres mélységig, 50 lejbe kerül. Az urna helyének bérlése tíz évre 200, húsz évre 400 lej lesz. A Nymphaea Élményfürdőben a belépőjegyek ára változatlan marad, 20-25 százalékkal drágulnak ellenben a wellness-szolgáltatások, például a különféle masszázsok. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése