Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. október 10., csütörtök

Bontás : 200 garázs helyén 500 parkoló lesz - Parkolóváros leszünk?

Birta alpolgármester.Fotó : Bihoreanul 


Tovább folytatódott a garázsak bontása . Birta alpogármester nyilatkozott a Bihoreanul lapnak.Elmondta hogy mintegy 200 garázst bontottak le, melyeknek helyén 500 új parkolót fognak létesíteni.A cikkben azt is olvassuk, hogy a garázsokat sokan más célra használták fel.Ebben van valami igazság is.A Városháza gyorsan lépett, mert csak 17.000 parkoló létezik.Nagy az igény, és még azt is számításba kell venni, hogy a fizetett parkolókból több pénz származik, mint a csúnya, elhanyagolhat garázsokból. Meg lehet érteni a Városháza álláspontját, mert nagyon sok pénz kell a nagy beruházások finanszírozására.Az más kérdés, hogy ez az érintetteknek nem tetszik.A város fejlődése érdekében áldozatokat kell hozni.


  
Fotó : Bihari Napló 

"Idén kétszázötven garázst dózerolt le a nagyváradi önkormányzat, és részben ezek helyén kétezer új lakótelepi parkolóhelyet hozott létre. A hosszú távú terv az, hogy lebontsák az összes garázst, ami a város tulajdonában lévő területre épült." - írja Pap István a  Bihari Naplóban. Érdekes tervről számolt be az alpolgármester : 



"Végezetül a Szálka (Sextil Puşcariu) utcán lévő, a Dimitrie Cantemir iskola mögötti helyszínre ment ki az alpolgármester az újságírókkal. Itt augusztusban és szeptemberben 36 garázst bontottak le, ugyanakkor áthelyezték az iskola hátsó részén lévő kerítést is, amivel legalább 45–50 parkolóhelyet nyertek. A munkálatok most ezen a területen zajlanak, és miután itt befejeződik a kivitelezés, megkezdik a lebontott garázsok helyszínének felújítását. Ezen a környéken összesen 130 parkolóhelyet alakítanak ki úgy, hogy egyetlen fát sem vágnak ki, sőt, Birta azt ígérte, hogy további fákat fognak ültetni oda." 


 

Fotó : Bihari Napló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése