Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 22., szerda

Új járat és új halasztás

Ioan Mang (balra) és Gheorghe Pasc a keddi tájékoztatón. A szerző felvétele Ioan Mang (balra) és Gheorghe Pasc a keddi tájékoztatón. A szerző felvétele 

"További járat indul ősztől a váradi reptérről. Felmerült az is, miért halasztották el a torinói járatot." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.

"Újabb járatot vett fel menetrendjébe a Ryanair – tudatta kedden a nagyváradi reptéren tartott sajtótájékoztatóján Gheorghe Pasc, az objektum parancsnoka. A Várad-Memmingen (Németország) járatról van szó, amely azonban csak október 31-től közlekedik majd, hetente kétszer, kedden és szombaton. Memmingen 114 kilométerre van Münchentől, 145-re Stutgarttól, 170-re Innsbrucktól, 55-re Ulmtól. Ezzel 5-re nőtt a váradi repteret érintő várható járatok száma – a barcelonai, az eindhoveni, a bergamói és a londoni indulásáról írtuk már régebben. Denis Barabas, a Ryanair képviselője jelezte: folytatják a járatbővítést Várad vonatkozásában. A most bejelentettre amúgy holnapig 19,99 eurós reklámáron lehet helyeket foglalni.

A halasztás okairól
A tájékoztatón felmerült az is, mi az oka, hogy a Blue Air elhalasztotta a tervezett torinói járatok beindítását. A cég azóta sem adott hivatalos magyarázatot erre, a reptéren Pasc parancsnok pedig azt válaszolta a váradi sajtónak, hogy ő nem beszélhet a cég nevében. Végül azt állította: „azért halasztották el, mert a cég vezetői is itt akarnak lenni az április 13-ra áthelyezett ünnepségen, amely a járatok beindítását jelzi majd”. Hozzátette: a cégek úgy kötnek szerződéseket a repterekkel, hogy azokban a járatok üzemeltetése szerepel, de konkrét célállomások és időpontok soha nem – ezek ugyanis kizárólag az adott cégek ügyei. A parancsnok megjegyezte: „kérem az embereket, vegyenek jegyeket a beharangozott járatokra, mert ha nem lesz utas, akkor járatok sem”.
A repteret adminisztráló Megyei Tanács alelnöke, Ioan Mang azt közölte: már zajlik egy járda kiépítése a kifutóig. Ezt a légitársaságok kérték, és később folyosószerűen be is fedik majd a járdarészt."
Forrás : erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése