Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 10., péntek

Hollandiába Nagyváradról

Pásztor Sándor, Denis Barabas és Gheorghe Pasc 
"Újabb nemzetközi repülőjárat indítását jelentette be tegnap Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök, Denis Barabas, a Ryanair Légitársaság marketingigazgatója és Gheorghe Pasc reptérparancsnok. A hollandiai Eindhovenbe október 31-étől kezdve heti három alkalommal repülhetünk majd Nagyváradról." - írja Fried Noémi Lujza a Reggeli Újságban.

"A jegyárakat egyelőre nem állapították meg, de Denis Barabas elmondta, nem lesznek drágák. A marketingigazgató részletesen bemutatta a légitársaságot is, mely immár a negyedik járatát indítja Nagyváradról, ezeken mintegy 120 ezer utasra számítanak. Emlékeztetőül: a közelmúltban jelentették be a londoni járat indítását is, emellett e hónaptól Barcelona (Girona) és Milánó (Bergamo) is úti cél.
Újabb járatok indítását is tervezik, mondta Pásztor Sándor megyei tanácselnök, aki a reptér fejlesztésének és a járatok megőrzésének fontosságáról is beszélt. A fejlesztések kapcsán elmondta, hogy jövő kedden megjelenik az Elektronikus Közbeszerzések (SEAP) honlapján az új reptéri terminál építésének közbeszerzési eljárása, mely már remélhetőleg zökkenőmentesen, óvások nélkül zajlik, így 14–15 hónapos átmeneti időszakra számítanak a reptéren. A fejlesztésekre egyébként tízmillió lejes, úgynevezett revolving (ha szükséges, felhasználják, ha nem, nem) hitelt is felvesznek, hogy a fejlesztéseknek ne legyen akadálya a készpénzhiány. Az új terminál költségeit 28 millió lejre becsülik, nyolcmillió lej a központi költségvetésből érkezik majd, hangzott el.
A parkolót is bővítik
A parkolót is bővítik

Nagyváradot és Bihar megyét közösen népszerűsítik a sikeres budapesti turisztikai kiállítás után a tervek szerint Londonban és Milánóban is, mondta a tanácselnök, hiszen ez is fontos ahhoz, hogy megőrizzék az utasokat és általuk a járatokat.
A reptéren egyébként jelenleg is folyik a munka. Mint Gheorghe Pasc elmondta, dolgoznak azoknak az új útvonalaknak a kialakításán, amelyeken az utasok haladhatnak a jelenlegi terminálhoz. A most használatos épület egyébként az új terminál megépítése után csak az induló utasokat szolgálja majd ki. Önerőből átalakítják az előteret, a jelenlegi, közel ötven férőhelyes parkoló helyett egy kétszáz férőhelyeset alakítanak ki az utasok autóinak, hangzott el. Tervezik egy szabadtéri, tehát a dohányosok által is használható kávézó kialakítását a várakozóknak. A reptérparancsnok azt is elmondta, idén 21 új munkahely létrehozását hagyták jóvá, ezek egy részére már tartottak versenyvizsgát is."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése