Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 24., péntek

Élni akart volna a gyilkos – de lezuhant

Helyszínelés annál a nagyváradi tömbháznál, ahol életét vesztette a gyilkos Helyszínelés annál a nagyváradi tömbháznál, ahol életét vesztette a gyilkos

"Újabb részleteket tudtunk meg a kettős tragédiáról – amelynek ügye még most sem zárult le, akkor sem, ha az ügy főszereplői már halottak. Mint értesültünk, a gyilkos semmiképp nem akart öngyilkos lenni, menekült éppen, amikor a negyedikről a mélybe zuhant." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Folytatódik a nagyváradi gyilkossági üggyel kapcsolatos részletek felderítése, és magát felfedni nem akaró, ám mérvadó hatósági forrásból több részletet tudtunk meg. Mint ismeretes, március 15-én Adrian Hladii agyonlőtte barátnőjét, és megsebesített egy férfit, majd amikor pár nappal később a rendőrség rajtaütött az elkövetőn, az kiugrott a negyedik emeleti lakásának ablakából, és meghalt. Úgy tűnik, nem a gyilkosság áldozatául esett Dalia Duca új barátja volt viszont az a férfi, akire először tüzet nyitott Adrian Hladii. Az látszik most valószínűbbnek, hogy Duca baráti köréhez tartozott, és a nő arra kérte, egyfajta testőrként vigyázzon rá, mert Hladii, akivel már szakított, fenyegeti és zaklatja. Ezért volt a nővel a „testőre” is március 15-én, amikor ketten kiléptek a nő lakásából. Hladii már ott körözött az autójával ekkor, és amikor volt barátnője a férfivel együtt megjelent, és autóba ültek volna, Hladii odament, és Dalia barátjaként mutatkozott be. Amikor a nő jelezte, hogy már nincsenek kapcsolatban, vita bontakozott ki, Hladii pisztolyt vett elő, és a férfire lőtt (aki – mint ismeretes – elszaladt, mindössze egyszer találták el őt a lövések, túlélte).

Trükközni próbált
Ezt követően tuszkolta a nőt saját autójába a támadó. Az még kérdéses, mikor végzett vele, de most az tűnik valószínűbbnek, hogy már elrablása után nem sokkal. A nőt a hátsó ülésre kényszerítette, és most úgy tudni, az Adi Grasunak is nevezett, erős testalkatú gyilkos rátérdelt a hátul fekvő nőre, így fogva le őt, és ez követően lőtte fejbe kétszer. Az autóval ezt követően a városi víztisztító mögé hajtott, ahol a dombos, köves terepen körülbelül 500 métert még ment a járművel, majd a holttesttel együtt hátrahagyta.
Kérdés volt mostanáig, hogy lehet, hogy a menekülő tettes vérnyomokat hagyott maga után a köveken, majd gyalog átment a Körösön, a túloldalon is vezetnek még a vérnyomok, aztán hirtelen eltűnnek. Nos, a nyomozás állása szerint Hladii vélhetően a saját pisztolyával véletlenül meglőtte a kezét. Nem ütötte át a golyó, hanem súrolta, ám így is olyan módon, hogy a vérzést nem tudta elállítani. Így menekült aztán. A nyomok pedig azért tűnnek el, mert valószínűleg odébb valaki felvette autóval, és elvitte. Egy lakásban bújt meg, mindaddig, amíg azt a – tévesnek bizonyult – információt nem kapta, hogy immár hazamehet a saját lakásába. A jelek szerint tehát cinkosai is voltak, így a nyomozás ebbe az irányba halad most.
Az viszont a rendőrség számára már irreleváns, hogy pontosan hogyan sebesítette meg magát, mivel a gyilkossági ügy kapcsán bebizonyosodott, hogy ő volt a tettes, és az elkövető halálával az ügy ezen részét lezárták.

Menekült, lezuhant
A rajtaütés kapcsán újdonság, hogy amikor a rendőrség először megjelent, úgymond „rutinellenőrzésre” Hladiiék Lotus Centerrel szemben lévő lakásánál, és ezt követően a tettes azt hitte, hogy ott már többé nem keresik, ezért hazament, a hatóságok pontosan tudták, mikor érkezett, és folyamatosan egyeztettek arról, mikor indítsák az akciót az elfogására. Amikor végül behatoltak a lakásba, nem törték be az ajtót, hanem a feleség segítségével jutottak be. Az akció egyik fő felelőse így folytatta: „Amikor Hladii hallotta, hogy mozgás van odabent a lakásban, azonnal menekülésre gondolt. Az embereink már csak egy óriási üvöltést hallottak, ekkor zuhant le a negyedikről a férfi. Egyértelmű, hogy nem öngyilkos lett, és nem akarta levetni magát onnan, hanem kimászott az ablakon, és azt tervezte, hogy az alatta lévő ablakon pedig átugrik az alsó lakrészbe. Ez azonban csak a filmeken ilyen egyszerű, neki kivitelezhetetlen volt, és túlsúlyos lévén még nehezebb. Ráadásul nem is tudott rendesen kapaszkodni a párkányba, hiszen egyik keze sérült volt. Így végül lecsúszott onnan a keze, és a férfi a mélybe zuhant.” Esés közben megváltozott a testhelyzete, így végül nem lábbal előre csapódott a talajnak, hanem hassal, és számos sérülést szerzett, amelyekbe percek múlva belehalt. A tettes sérüléseinek kérdése úgy merült fel, hogy egyes lapok szerint a boncoláskor azt állapították meg, hogy nem voltak ilyen jellegű sérülései – a rendőrség azonban ezt a sajtóértesülést cáfolja. Információink szerint a boncolását videóra vették, a rendőrök nemsokára megnézik a felvételt, bár az ügy ezen része már véget ért – most már inkább azok után nyomoznak, akik segíthették Hladiit a gyilkosság után a rejtőzködésben.

Boncolás
További érdekesség, hogy a gyilkos holttestének boncolásakor a szakértők nem törődtek azzal, hogy külön belefoglalják a jelentésbe, mely sérüléseket szerezte a férfi a zuhanása miatt, illetve melyek voltak a testén azt megelőzően. Így arról sem tettek említést, hogy pontosan hogyan szerezhette a kezén lévő sérüléseket – amelyek a rendőrség szerint tehát úgy keletkeztek, hogy véletlenül meglőtte magát is (azzal a fegyverrel, amelyik azóta sem került elő). Különben a derekán is van egy sérülés. Szemtanúk szerint ezt akkor szerezhette, amikor a nőt az autójába tuszkolta, és véletlenül a jármű hátsó ajtajának szélével megsebezte magát."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése