Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. január 12., kedd

Festum Varadinum 2016-ban

 
Forrás : sites.google.com 

"A Varadinum Kulturális Alapítvány, a történelmi egyházak, az RMDSZ és a civil szervezetek összefogásaként huszonötödik alkalommal rendezik meg 2016. április 17. és 24. között a Festum Varadinum rendezvénysorozatot, mely nemcsak a Partium, de az egész Kárpát-medencei magyarság kiemelkedő kulturális eseményévé vált az elmúlt több mint két évtized folyamán. A Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriuma felhívja a figyelmét minden civil és közösségi szervezetnek, hogy azok, akik a programjaikkal színesíteni szeretnék a rendezvénysorozatot, az alapítvány honlapján (www.vka.ro) található pályázati űrlapot töltsék ki, és a wagner_iza@yahoo.com e-mail címre küldjék át, vagy a nagyváradi polgármesteri hivatal 102-es irodájában személyesen is letehetik, aláírással és bélyegzővel ellátva. Elérhetőség: +40–722–159–471. Jelentkezési határidő: 2016. február 5., péntek. " 
Forrás : pressdisplay.com

1 megjegyzés:

  1. Mire volt jó ez a melyveregetős magyarkodás..., hogy mást ne is említsek...???!

    MEMENTO:

    "Tiszának, Oltnak egy a hangja"

    Ady Endre életét és művét idéző ünnepségeket tartanak a hét végén több erdélyi városban a költő születésének 125. évfordulóján, neves magyarországi írók részvételével.
    2002. november 22. 18:00


    A Királyhágómelléki Református Egyházkerület erre az alkalomra háromnapos rendezvénysorozatot szervezett, amely a nagykárolyi református templomban megtartott ünnepi lelkészértekezlettel vette kezdetét.
    Nagyváradon megnyílt az "In memoriam Ady" kiállítás, amely a költő három és fél éves nagyváradi tevékenységének írott, nyomtatott és fotódokumentumait foglalja magában. A tárlat keretében a költő munkássága által ihletett képzőművészeti alkotásokat is bemutattak. A résztvevők meghallgatták a szegedi konzervatórium Musica Parlante együttesének koncertjét, majd Corneliu Craciun nyelvészprofesszor Ady Endre és a román kultúra című román nyelvű könyvének bemutatása következett.

    A megemlékezés "Ady munkássága a XXI. század fényében" című emléküléssel folytatódik, amelynek meghívottjai között van Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke és Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke - ezúttal irodalmár és publicista minőségében.

    Érmindszenten ünnepi ökumenikus istentiszteletet tartanak a költő emlékére, amelyen Tőkés László királyhágómelléki református püspök és Tempfli József megyés püspök hirdet igét. Helyi idő szerint 13 órakor kerül sor az Ady Központ alapkőletételére.

    VálaszTörlés