Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 9., vasárnap

Vastaps minden énekszám után

Jó hangulatú lemezbemutató koncertet adott szombat este a váradi állami filharmóniában Tamás Gábor. A szerző felvétele 
Jó hangulatú lemezbemutató koncertet adott szombat este a váradi állami filharmóniában Tamás Gábor. A szerző felvétele  

"Rendkívül jó hangulatú lemezbemutató koncertet adott szombat este a váradi állami filharmóniában a népszerű Tamás Gábor, aki azért a jól ismert régi számai közül is elénekelt néhányat. " - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

Az est hangulatára jellemző, hogy többször is felállva tapsolt egy-egy elhangzott zeneszám után az amúgy rendkívül igényes nagyváradi közönség, a koncert végén pedig alig akarta elengedni a népszerű előadóművészt. Az állami filharmónia első emeleti előcsarnokába kitett asztalnál – ahol a Tamás Gábor életéről szóló interjúkötetet és CD-ket lehetett vásárolni – állók közül pedig néhányan azt a trükköt igyekeztek bevetni, hogy már a koncertterem ajtójában próbáltak megkörnyékezni a néhány perces pihenő után dedikálni visszatérő énekest annak reményében, hogy akkor hamarabb jutnak hozzá az aláírásához, és készülnek vele közös szelfik vagy hagyományos fotók. Arról nem beszélve, hogy távozásunkkor az egyik idősebb hölgy a közelünkben azzal büszkélkedett barátnéjának, hogy ő volt a harmadik, akinek Tamás Gábor dedikált…
No de ne fussunk annyira előre az időben! A Miért adnánk fel? című rendezvény felvezetéseként Molnár Júlia színművésznő idézte az életrajzi kötetet jegyző Szucher Ervin újságírót, kiemelve azt, hogy bő két évtizede az előadóművész újabb és újabb koncertekkel ajándékozza meg hűséges közönségét. Összeszámolni is nehéz ezeket, de rajongó legyen a talpán, aki kapásból képes a lemezek címét fújni. És mindennek ellenére, vagy talán éppen ezért, Tamás Gábor munkásságának nem feltétlenül a mennyiség, sokkal inkább a minőség a nagy érdeme. Mindig sikerül valami frissel, valami újjal, valamivel az addigiaknál is szebbel meglepni bennünket, és valahogy mégis minden egyes dallamában, minden egyes hangjegyében ugyanazt a Tamás Gábor muzsikát véljük felfedezni, amivel immár több évtizede simogatja a szívünket, lelkünket. Ilyen a most bemutatott legutóbbi lemezén a ’70-es években díjesőben részesült, mára újrahangszerelt Kincs, a slágergyanús, aktuális közéleti, politikai témát feszegető Európa kellős közepén vagy az elgondolkodtató és sokatmondó Piros szív, fehér hó, zöld levél.

Régi számok
Természetesen András Attila és Mátyás Szabolcs (egyaránt billentyűk) zenei kíséretével az olyan nagy slágerek is felcsendültek, mint az elmaradhatatlan Donát úti orgonák, az Újra felkel a Nap, illetve már a ráadásban az Ó, Erdély szép hazám, valamint Gyere velem a Hargitára. Sokaknál tört el a mécses a már az égben levő jó barátokra emlékező Léghajó című szerzeménynél, mint ahogy a magyar összetartozást erősítő, az Ismerős Arcok által a köztudatba vitt Nélkülednél is. Azért vannak a jó barátok énekelték egymás kezét fogva a jelenlevők Tamás Gáborral együtt, aki gyökereit, szülővárosát meg nem hazudtolva, a Szép város Kolozsvárral búcsúzott. Médiatámogató a Bihari Napló volt."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése