Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 24., hétfő

Szereti Ön Chopint?- Interaktív zongorahangverseny Nagyváradon

 
Fotó : Thurzó Zoltán Official Facebook

2017. április 30-án interaktív zongorahangverseny lesz a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében ,délután 18 órától.Címe : Szereti ön Chopint ? Előadó : Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész.

Műsoron:
Liszt Ferenc: Albumblatt - Feuilles d’album in A flat
Frédéric Chopin: g-moll Ballada Op.23, Nr.1
Frédéric Chopin: a-moll keringő Op.64.Nr.1 (Perc-keringő)
Frédéric Chopin: Nocturne Op.9, Nr.1
Frédéric Chopin: Nocturne Op.9, Nr.3
Frédéric Chopin: Valse brillante Op.34, Nr.2
Frédéric Chopin: Hárfa etűd Op.25, Nr.1
Liszt Ferenc: “Un Sospiro” (A sóhaj) koncertetűd
Frédéric Chopin: Nocturne Op.55, Nr.1
Frédéric Chopin: Polonaise Op.44
Több információ : Thurzo Zoltan Official Facebook 

 
Thurzo Zoltan Official fényképe. 
"Egy újabb rendhagyó interaktív zongoraest helyszíne lesz a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumterme április 30-án, vasárnap délután 6 órai kezdettel.
Thurzó Zoltán „Szereti Ön Chopint?” című interaktív előadásának második felvonását hallhatja a nagyközönség Nagyváradon is. Az önálló est a budapesti hangversenyen hatalmas tömeget tudott megmozgatni a bemutatója alkalmával, és ezen fellépése után hozza „haza” Nagyváradra interaktív előadását a fellépő, hogy a helyi zenekedvelő közönségnek is legyen alkalma a kellemes dallamok és izgalmas történetek szárnyán egy érdekes előadáson részt venni. Az eseményt Thurzó Zoltán zongoraművész (aki most is egyben előad és beszél is a zenéről), valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége szervezi közösen.
Zenében, szóban
Thurzó Zoltán pár gondolata az interaktív zongorakoncerttel kapcsolatosan: „A zene számomra pont olyan, mint sokaknak a szerelem, hogy élni nélküle lehet, csak éppen nem érdemes. A muzsika számomra hatalmas dolog. Néha jobban el tudom játszani az érzéseimet, mint elmondani őket szóban. Egy dallam megváltoztatja a kedvünket, emléket teremt, megváltoztathatja az életünket. Ez mindenkivel így van. Egyszer azt olvastam, hogy a zongoramuzsika minden szomorúságunknak és minden örömünknek hangot ad. Senki számára nem kell lefordítani. Ezek a zeneszerzők fantasztikus ajándékot adnak számomra minden alkalommal, amikor az ujjaimmal a billentyűk felett történeteknek adok hang-színt. Szeretnék mindenkinek átnyújtani egy ajándékot: elmesélni, és előadni mindazt, ami emberi lényünket jellemzi. Zenében, szóban. A zene az adott zeneszerző legbelső karikatúrája. A zenéje által ismerjük meg természetét, személyiségét. Önmagunkat is. Chopin a zenében páratlan érzékkel megszervezett hangjaival fejezte ki mindazt, amit lényegesnek gondol a világról és természetesen benne az emberről magáról. Nem szabad magyar gyökereinkről sem elfelejtkezni (pár Liszt-művet is elő fogok adni majd), mert ezek szervesen kapcsolódnak több nemzet nagyjához, akik szintén a gyökerek, a hagyományok megőrzését vállalták fel. Liszt Ferenc mondta barátjáról egyszer, hogy «a kincs, melyet Fryderyk Chopin adott a világnak, zenéből van, a kincs, amelyet ő kapott a világtól, emberi lényekből áll». Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan. «Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak» – vallja Coelho. És ez teljes mértékben így van. Ami egyszer a történelmünk folyamán maradandóvá lett, az minden bizonnyal évtizedek múlva is az lesz. Chopin muzsikája korának fő slágerei voltak Liszt Ferenc műveivel együtt. Ismerjük meg közelebbről az embert is a zenéje mögött! Sok szeretettel várlak benneteket.”
Mindenkit sok szeretettel várnak az ingyenes hangversenyre."
Forrás : erdon.ro

Maszol cikke :

Újabb ingyenes és interaktív Chopin-zongoraest lesz Nagyváradon 


Thurzó Zoltán „Szereti Ön Chopint?” című interaktív zongoraestjének második felvonását hallhatja a nagyváradi közönség a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében április 30-án, vasárnap délután 6 órai kezdettel. 

Thurzó Zoltán előadásának budapesti bemutatóját nagy érdeklődés övezte, most pedig a nagyváradi közönségnek is elhozza a kellemes dallamokat és érdekes történeteket. A zongoraművész nem csak játszik, hanem beszél is az előadott Chopin-művekről.

  • Fryderyk Chopin | fotó: Wikipedia
„A zene, az adott zeneszerző legbelső karikatúrája. A zenéje által ismerjük meg természetét, személyiségét. Önmagunkat is. Chopin a zenében páratlan érzékkel megszervezett hangjaival fejezte ki mindazt, amit lényegesnek gondolt a világról és természetesen benne az emberről magáról. (...) Chopin muzsikái korának fő slágerei voltak Liszt Ferenc műveivel együtt. Ismerjük meg közelebbről az embert is a zenéje mögött!” – mondta el Thurzó Zoltán zongoraművész.
 Az eseményt a zongoraművész a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspökségével közösen szervezi.
Forrás : maszol.ro

Jó szórakozást '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése