Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 26., szerda

Újabb durva csonkítás - Hol vannak a váradi természetvédők ?

ujabb 
"Lombritkítás címén a Körös-parti sétány egy újabb impozáns fáját csonkították meg brutális módon a nagyváradi önkormányzat által felbérelt munkások, akik az utóbbi évek során újra és újra bizonyságot tettek arról, hogy nemcsak a természet iránti tiszteletnek és a jóérzésnek vannak híján, hanem a szakértelemnek is. A fák ágait ugyanis – szándékosan, vagy tudatlanságból – olyan szinten lemetszik, hogy a túlélés szinte lehetetlenné válik a fa számára." - írja Sz. G. T. a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"S bár mostanában már nem a köztisztasági vállalat emberei, hanem a munkavégzési pályázatot elnyerő Elec Brans cég munkásai végzik a fák „lombrendezését”, a csonkítási tendencia sajnos megmaradni látszik. Ennek legutóbbi áldozata a Spoon étterem melletti hatalmas nyárfa, melyet szerdán délelőtt vettek „kezelésbe” az önkormányzat pribékjei.
A fa a közelben nemrég épült étterem üzemeltetőinek, illetve vendégkörének okozott fejfájást, mivel az esetenként elhullatott száraz gallyak nagy koppanással landoltak az épület tetején. Ezt az önkormányzat emberei úgy orvosolták, hogy a vén fának kivétel nélkül az összes vastag ágát levágták, alig hagyva rajta fotoszintézishez szükséges zöld részeket. A sors iróniája, hogy a csonkítási munka közben több és nagyobb ág esett az étteremre, mint valaha.

A természetszerető emberek veszteségét azonban még keserűbbé teszi, hogy a százéves fát egykor Marossy Anna biológus fogadta szimbolikusan örökbe, annak az akciónak a keretében, amellyel a Körös-part megmaradt fáit igyekeztek megmenteni. A fát ráadásul nem is idén csonkították meg először. Az étterem megrendelésére már tavaly megritkították a lombkoronáját, amitől látványosan hanyatlani kezdett a fa állapota – hívta fel a figyelmet egy közleményben Florin Budea, a Regionális Természetvédelmi Figyelőközpont vezetője, aki határozottan elítélte az esetet, valamint a nagyváradi városvezetés magatartását az üggyel kapcsolatban."
Forrás : reggeliujsag.ro 

Mit mondana ,ha ezt látná Marossy Anna biológus?Le kell sütni a szemünket,mert a váradi természetvédők nincsenek ahol kellene,még hangjukat sem lehet hallani.Hol vannak?Nem tudom.Az egyik vélemény szerint Bolojan " zsebre tette őket ".Ez csak feltételezés,de Petru Filip idején nagy zene-bonát okoztak a váradi " zöldek ".A Körös-parti fakivágásokat a volt Dacia szállodával szembeni parton le kellett állítani.Bolojánék terveibe benne van a Körös part teljes átalakítása,csak az a bökkenő,hogy az Apele Română hatáskörébe tartozik '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése