Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. április 21., péntek

Bányavirág, A mizantróp és Honthy-est a színházban

 
"Stúdióelőadások és a Szigligeti Társulat utolsó nagyszínpadi bemutatója kapott helyet a nagyváradi Szigligeti Színház áprilisi műsorrendjében." - írja a Biharország.

"Április 23-án, vasárnap 19 órától ismét műsorra kerül Székely Csaba nagysikerű tragikomédiája, a Bányavirág. A Hunyadi István által rendezett kortárs alkotás egy tradicionális székely közösség hanyatlását mutatja be a szerzőre jellemző humorral és iróniával.

Április 28-án, pénteken 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját. Az előadásról a rendező, Novák Eszter a következőket írta: „Az embergyűlölő. Mit jelent ez, lehet-e vegytisztán és általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedésformákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot? Molière főhőse, Alceste is nehezen igazodik el ezen, főképp hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel) és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 550 éve tart — írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne —, és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta — illetve önmagunkon.” A premierre a Szigligeti-bérletek érvényesek. A második előadásra április 29-én, szombaton 17 órától kerül sor (Papp Magda-bérlet).

Április 30-án, vasárnap a Honthy Hanna operettprimadonnának emléket állító Hol van az a nyár? című zenés időutazásra hív minden érdeklődőt a Szigligeti Színház. „Hol van az a nyár? - ezzel a címmel viszünk színre egy játékot, ami nagyon is hasonlít a valóságra. Hőse és sztárja maga Honthy Hanna, az ’utolsó nagy primadonna’ – ahogy már életében leginkább emlegették, meséje pedig egy kicsit a magyar operett története is, bukások és főleg sikerek sorozata, elvégre olyan házi szerzői voltak, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Lajtai Lajos, Erdélyi Mihály” – olvasható a produkció ismertetőjében.

Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. "
Forrás : biharmegye.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése