Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. október 8., csütörtök

Szemétélelmiszer kidobása pazarlás?

Tóth Ágnes az Erdély Online-ban megjelent cikkét olvasva az élelmiszerpazarlásról,egyet értek az újságírónő megállapitásaival,igen sok élelmiszer ehetetlen.Ha ez pazarlás,akkor igaz Cornel Hanganu tanácsos véleménye.Kidobjuk,mert nem fogyasztható,ha megeszed,könnyen beteg lehetsz.Idézek a cikkből : 

"Én magam vagyok rá a tanú, mert évek óta tapasztalom, hogy nem élelmiszert dobunk ki a szemétbe, hanem szemétélelmiszert. Mert az az áru, ami külföldről érkezik Romániába, maga a szemét! Büdös, vegyszerezett, sokszor romlott, ehetetlen. Az utóbbi fél évben csak a mi családunk dobott ki több kiló ehetetlen, rossz minőségű árut. A káposzta kanálisízű volt, a krumpli belseje fekélyes vagy rothadt, a paradicsom belül fás, a banán és citrom erősen vegyszer ízű, a csirkemáj dögszagú, a szalámi mócsingos, göbös, porcos, a rizs szemetes, szürke, amit biztos a földről sepertek vissza a zsákba. A liszt dohos, sőt egyszer még kukacos is volt, a vaj írós, a császárhús nejlon ízű, a zakuszka, paradicsompaszta két napra a felbontás után megpenészedik." 

"A belföldi áruk közül a sör többször ecetes, 10 tojásból legalább egy romlott, és – elnézést –, de a tojást borító tyúkpiszokra képesek rányomni a szavatossági időt feltüntető pecsétet, ahelyett, hogy lemosnák róla. Kész fertő! Melyik európai országban csinálnak még ilyen elfogadhatatlan dolgot? Hát hol élünk? És ezen élelmiszerek kidobása után, felháborodva mondjuk: ez is tanulópénz volt. Vagyis jó pénzért megtanultuk, hogy abból az üzletből többet nem vásárolunk. De egy hét múlva ismétlődik a dolog a más helyről vett élelmekkel is."

Tóth Ágnes ezzel a mondattal fejezi be a cikkét : " A szemétnek pedig szemétben a helye!" 

Mit tehetek?Megpróbálok olyan üzletből vásárolni, amelyikben még vehető jó minőségű élelmiszer.Sajnos egyre kevesebb üzletből vásárolhatok.Marad még a rogériuszi és részben a nagypiac.Melyik az igazi ,bió élelmiszer?Nehéz eldönteni ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése