Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. október 16., péntek

Kerekes kérdés válasz nélkül

Nem könnyű a mozgáskorlátozottak számára a közlekedés Nagyváradon, sőt Romániában sem. Tömegközlekedés számukra szinte elérhetetlen ,mert sem megfelelő autóbusz és villamos kevés, sem ügyintézési feltételek nincsnek, ha vannak is, azok sem megfelelőek.Lehet nem tetszik, de az általános gondolkodás a legnagyobb akadálya az akadálymentességnek. A mozgáskorlátozottak mások segítségére vannak rászorulva. Törvény van rá ,hogy akadálymentesek legyenek a hatóságok épületei, de ez csak papíron létezik, tisztelet a kivételeknek.Hiába emelik fel a szavukat a mozgáskorlátozottak, nem hallgatja meg senki őket. Miért van ilyen lesújtó véleményem? 20 évig dolgoztam mozgáskorlátozottak között.Ha tudok, segítek. Azokat akiket érint, nagyon jól tudják miről beszélek. Sajnos kerekesszékbe egyre többen kényszerülnek. Számuk egyre inkább növekszik.A politikusok négy évente ígérgetnek, majd ha megszavazzák őket, négy évig elfelejtik az ígéreteiket. Igen, hozzászoktunk a szocialista mentalitáshoz! 


Tóth Ágnes alaposan szemügyre veszi a mozgássérültek helyzetét. Az Erdély Online -ban ezeket írja : 

"A rendszerváltás óta eltelt 30 év alatt a mozgáskorlátozottak egyesületei nehezen tudták elérni a szociális ügyekkel foglalkozó főhatóságoknál, hogy gördülékennyé tegyék tagjaik számára a tömegközlekedést a város és az ország területén. Pedig csak olyan járművekre lett volna szükség, melyeknek feljárói egy síkban vannak a járdával, vagy ha magasabbak, akkor egy automatikusan lehajló hidacska ereszkedne le, amin simán be tudnának gördülni az utastérbe a rászorulók." 

Tóth Ágnes leír egy esetet, melynek szemtanúja volt.Egy biztos, a gondolkodásmódot nem lehet gyorsan megváltoztatni, időbe telik. Reménykedjünk, hogy lesz kedvező változás a mozgáskorlátozottak körülményeinek javítása érdekében. Ne feledjük, bárki kerülhet kerekesszékbe! 

Elgondolkodtató illusztráció. Forrás : erdon. ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése