Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. június 25., péntek

Szent László tér a kánikulában.!

 



Szent László tér. Fotó : Alexandru Nițescu. 

Beforrósodott a Szent László (Egyesülés/Unirii) tér.Alig lehet a téren tartózkodni a kánikulában.Pikó Stefánia cikkében azt olvassuk, hogy panaszkodnak a váradiak a téren tapasztaltakra, teljes joggal. Ráadásul a szökőkutak sem működnek.Ha azt nézzük, hogy 40 Celsius fok körüli volt a hőmérséklet az elmúlt napokban, eltudjuk képzelni, hogy miért üres a tér. Estefelé jobb a helyzet,mert elviselhetőbb a téren tartózkodni. A legjobb megoldás, beülni a napernyők alá és szürcsölni a drága üdítőket és söröket.Még azt is megtehetjük, hogy a Fekete Sas Palota árnyékában " meghúzzuk magunkat ". 

Ébredeznek a váradiak, de hiába, mert visszaállítani a régi teret, nem lehet. Ütött-kopott volt,de legalább " emberibb " volt a számunkra. Hasonló sorsra jutott a Zöldfa utca (V. Alecsandri).Sajnos a Bémer tért is telerakták kövekkel, ott még nincsenek napernyők, de hamarosan alájuk ülhetünk. Ha azt vesszük, a jövő nem sok jóval kecsegtet. A klímaváltozás miatt forró nyarakra, szélsőséges időjárásra számíthatunk.

Megmarad még egy lehetőség, mialatt a várjuk a turistákat Nagyváradra, egymásközt " panaszkodhatunk ", mást nem tehetünk   ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése