Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. június 1., kedd

Ki a főnök Bihar megyében?Mi előtt állunk?

Nagyváradon és Bihar megyében sokan aggódnak a kultúra sorsáért.Megvannak a félelem okai, ugyanis Ilie Bolojan Bihar megyei tanács elnöke megakarja reformálni a kultúrát, művészetet Biharországban.

Ki a főnök Bihar megyében?Csak Ilie Bolojan lehet.12 évig Nagyvárad polgármestere volt, 2020-tól a Bihar Megyei Tanács elnöke.Az első önálló projektje volt a Városházán a " Piramis" megszervezése, azóta felfelé ívelő politikai pályafutását láthatjuk és az eredményeit érezhetjük. 

Országos botrányt idézett elő a kiszivárogtatott információ, mely szerint  három intézményt, a Szigligeti és Regina Maria színházakat a Filharmóniával " összevonja ".Erre a hírre reagálva a nagyváradi magyar és román színészek és művészek " megmozdultak ".Most érezték, veszélybe kerülhetnek. Egzisztenciájukat elveszíthetik.50 romániai színházigazgató állt melléjük!

A józan ész szerint Ilie Bolojan megvizsgálja a helyzetet, leüll tárgyalni és kialakítanak egy közös megegyezést.Ilie Bolojant nem a józan ész vezeti.Történt, hogy a megyei tanács elnöke sajtótájékoztatón bejelentette az intézmények összevonását.Itt nézheti meg a videót!

A Krónika Online cikkében olvashatók a részletek.Analízis alatt van a terv, melyet  június végén szavaz meg a Megyei Tanács, melyben többsége van a PNL-nek.A PNL-s tanácsosok nem szoktak Ilie Bolojan ellen szavazni.A szavazás után mi fog történni? Azt, amit a Főnök /Șeful akar.Ki fogja megállítani?

A Krónika cikkében olvasható az, hogy Ilie Bolojan az osztrák mércével mér. Miért?Osztrák orvosok gyógyíták. Igaz van megy egy másik magyarázat, de azt később tudjuk meg. Összegezve: izgalmas hetek és hónapok előtt állunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése