Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. június 15., kedd

Dicsérendő kezdeményezés : " „Legyen egész Nagyvárad egy nagy virágoskert!"!

 

Fotó: Alexandru Nițescu. Forrás: erdon.ro. 

Dicsérendő kezdeményezésről olvashatunk Pikó Stefánia cikkében.Idézem a Nagyváradi Közösségért Alapítvány közleményét: 

"„Nehéz időket élünk, már több mint egy éve. Bár lehet, hogy a maszk jobban megőrizte az emberek egészségét, sok minden mást elvett. A kiegyensúlyozottság, a racionalitás, a jóhiszeműség és jóindulat mintha eltűnt volna. Egy valami viszont biztosan megmaradt: a remény és az, hogy mi együtt vagyunk szemben mindazzal, ami szétszakíthat” – fogalmazott Cătălin Popa, az alapítvány ügyvezető elnöke. Ezért az összetartó közösségért gondozzák a teret, melyet szeretnének tovább bővíteni: „Legyen egész Nagyvárad egy nagy virágoskert!”."
 
Személy szerint támogatom az Alapítvány célját.Ha visszaemlékszem az 1960-as és 1970-es évek Nagyváradára, elfog egy kis nosztalgia, mert Nagyváradon sok virág volt, sok zöld.Sajnos közbeszólt a politika, és kezdtük építeni a szocializmust, melynek a színe inkább szürke volt. Kertes házakat egymás után bontották le,helyükre szürke blokkokat építettek.

Inkább a jelenre és a jövőre összpontosítok,nem a múltra, mert eltűnnek a régi emlékek.Azt nem tudom, hogy az alapítvány egyeztetett a helyi önkormányzattal, mert ha nem, akkor Máriusz, a virágoskert alapítójának a sorsára juthat.Ha egyeztettek, az önkormányzat rábólíntott,akkor könnyen mozgalommá nőhet a kezdeményezés.

Mit tehetek?Vehetek virágot,támogatva azokat,akik szebbé akarják tenni a városunkat. Jó volna, ha nagyon sokan támogatnák ezt a kezdeményezést!Egész Nagyvárad egy virágoskert lesz?Ha támogatni fogjuk, akkor igen!

Milyen volt?Csak egy példa!


Ilyen volt a mai Szent László híd 1980-ban. Forrás: Facebook/Többarcú Negyvárad-Oradea mai multe fețe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése