Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. június 28., kedd

Mit tervez Bolojan? Útépítések jönnek Váradon

Mit tervez Bolojan? Útépítések jönnek Váradon  
"Legújabb terveiről számolt be hétfőn a városházán Ilie Bolojan nagyváradi polgármester. Számos utcát aszfaltoznak, Püspökiben is, másutt is. De más, nagyobb projekt miatt." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 

"Több útépítés és útfelújítás indul nemsokára Váradon. Ezt a tájékoztatón jelentette be Ilie Bolojan polgármester, aki szerint „most már stabilizálni kell a város irányítását, és munkához látni”. Megkezdik egy összekötő út létesítését a Suisului és a Bihari út között. Ez a Püspökiben lévő Real bevásárlóközpontig tart majd, Bolojan szerint „Püspöki mögött fut az útvonal”. Jelezte: az abba majd betorkolló püspöki utcákat is leaszfaltozzák, de példának csak a Canteretuluit említette. Ősztől indul a projekt, 2 év a határidő. Nemsokára indul a területet kisajátítása, amelyekére a város összes 400 ezer eurót fog fizetni, bár a polgármester úgy véli „az öntudatos állampolgár maga is felajánlhatná a területet ilyesmikre”. Az útépítés 8,9 millió euróba került majd, TVA-val együtt, 3 kilométeres lesz a szakasz.
Egy másik projekt új szakaszába lép. A Körös áruház előtti tér augusztusig le lesz járólapozva – akkortól a Dunarii utca után lévő személynyilvántartó épületéig kezdik meg az átalakítást. Bővíteni fogják a részt, egy kerékpárúttal és teljesen felújítják az egész szakaszt. Arra a kérdésünkre, hogy ehhez ott is kivágják-e a fákat, Bolojan azt mondta, nem, sőt, talán még újakat is ültetnek. Ezek a munkálatok 700 ezer eurónyi lejbe kerülnek, TVA-val. A polgármester hozzátette: új, de retró közvilágítási oszlopok is lesznek ott, „a város régi címerével”.
A Stefan Odobleja, a George Emil Palade, a Gábor József utcákat javítják a közeljövőben a váradi Europa lakónegyedben. Ilie Bolojan polgármester elmondta: az első utca aszfaltozása, a kiegészítő munkálatokkal valamivel több mint 280 ezer euróba kerül, a másodiké 300 ezer euróba, a harmadiké 21 ezerbe. Két hónap a határidő az első kettőnél, az utolsónál egy. Pe4rsze nem azonnal látnak hozzá, hátra vannak még a formaságok, köztük a közbeszerzés, a kivitelezők kijelölésére, még eleve az is, hogy a tanács jóváhagyja ezeket. Bár ez utóbbi biztos, a PNL többsége miatt. Ez utóbbi adminisztratív lépések persze a cikkünk elején közölt projektekre is érvényesek.
Ugyancsak ott olvashatnak a Püspökit is érintő tervről. Erről a polgármester még elmondta: az az új út szerinte lazítani fog a Magheru zsúfoltságán, és a dombokon lakók számára megkönnyíti majd, hogy Szatmár irányába, vagy onnan erre közlekedjenek autóval, illetőleg ugyanez igaz Magyarország viszonylatában is. Az új út csak könnyű járműveké lesz, a teherautók ki lesznek tiltva. Hozzátette: a dombokról az új útba torkolló utcákat is leaszfaltozzák."
Forrás : erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése