Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. június 12., vasárnap

Mandátumok kézben Váradon…

Mandátumok kézben Váradon… 
 "Előbb a Prefektúrán a Megyei Tanács tagjai, majd pár óra múlva a váradi városháza nagytermében a városi tanács tagjai és a polgármester is ünnepélyesen átvehette mandátumát pénteken." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 

"Az ilyesmi nem szokott sokáig tartani: mint négyévente mindig, most is csupán pár perces ceremónia keretében adták át a nagyváradi városházán a mandátumokat igazoló iratokat azoknak, akik az önkormányzati választáson bejutottak a helyi tanácsba. Az ünnepségen még EMNP-s is jelen volt, bár ők végül nem jutottak be. Dorel Bochiş bíró, a Municípiumi Választási Iroda elnöke adta át a papírokat azoknak, akik viszont igen: “azt kívánom, hogy ne okozzanak csalódást azoknak, akik az önök nevei mellé nyomták a pecsétet” – mondta nekik.

Kik ők?
A PNL-s Ilie Bolojan immár harmadik mandátumát kezdte meg a város élén, 52.400 váradi választotta őt, ami 70,95%-os győzelmet jelentett. A városi tanács teljes PNL-frakciója 18 tagú::  Ilie Bolojan (mérnök), Mircea Mălan (ügyvéd), Adrian Duşe (orvos), Florin Birta (orvos), Dacian Palladi (orvos), Camelia Dulca (közgazdász), Mihai Maci (tanár), Daniel Negrean (tanár), Grigore Morar (tiszt), Camelia Buhaş (orvos), Marcel Dragoş (mérnök), Adrian Revnic (mérnök), Florin Marinău (jogász), Teofil Filimon (külkapcsolati szakértő), Ioan Lezeu (mérnök), Adrian Felea (közgazdász), Corina Fonoage (orvos), Ionel Zdrincă (jogász). A másik két bejutott párt frakciója jóval kisebb. Sorrendben a következő a PSD 5 tagú frakciója: Adelina Coste (jogász), Liviu Sabău Popa (közgazdász), Aurel Mohan (orvos), Adrian Negrea (tanár) , Nicolae Avram (tanár). Az RMDSZ-től immár csak négyen lettek tanácsosok: Huszár István (almérnök), Kecse Gabriella (tanár), Kirei Melinda (fizikis), Kis Gábor (közgazdász). Huszár nem volt jelen, a mandátumát Kis vette át. Érdekes momentum volt, hogy a mandátumok kiosztása és az ezt követő pezsgőzés után egyes tanácsosok meghívottai elkérték a mandátumigazoló lapokat a tanácsosoktól, és e papírokat tartva kezdtek fotózkodni – majd hirtelen abbahagyták ezt, amikor látták, hogy sajtósként én is fényképezni kezdem a kis közjátékot… Az immár tanácsosi tisztségükről igazolással is bírók a ceremónia végén egyenként kezdtek elszivárogni a helyszínről – ám az új városvezetés épp most kezdheti meg tehát 4 éves munkáját."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése