Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. augusztus 30., vasárnap

Iskolakezdésre indul(hat)na

  

Saját fotó

"Ha minden jól megy, szeptember 14-én indul újra a maga teljességében a villamosközlekedés Váradon. Ezt mondta érdeklődésünkre az OTL igazgatója. Utána is tartanak még a munkálatok." - írja a Bihari Napló.

Két és fél hét múlva vége lehet azoknak a tömegközlekedési nehézségeknek, amelyeket a főtér átépítése okoz Nagyváradon. Legalábbis a munkálatok jelenlegi állása szerint tartható lesz a határidő. Csuzi Istvánt, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatóját kerestük meg tegnap, arról érdeklődve, hogy állnak. Elmondása szerint jól. Továbbra is úgy néz ki, hogy szeptember 14-én, hétfőn reggel indul újra a teljes villamosforgalom a városban, ezzel együtt értelemszerűen megszűnik a T1-es és T2-es villamospótló busz. A villamosok az összes vonalon az átépítések előtt megszokott rend szerint járnak majd – ám ekkorra még nem lesz kész minden munkálat. Bár a villamosközlekedés újraindul, sok tennivaló van még a tér átépítésével kapcsolatban is, ennek pedig csak egy része azon munkálatok sora, amelyek az OTL-t is érintik, ez utóbbiak is folytatódnak.
A jelen pillanatban egyébként külön nehézséget jelent, hogy a December 1. tér Kossuth utca felé eső sarkán a járdára van elterelve a közúti forgalom. Ott járnak az autók, buszok is, ám sok gyalogos továbbra is használja ezt a szakaszt is, a járművek között lavírozva, vagy épp a forgalmirend-változásról mit sem tudva, és megijedve, amikor a járdán egyszer csak busz vagy személyautó jön mögötte, húz el mellette. Az OTL igazgatója kérdésünkre elmondta: ez a terelés körülbelül tíz napig tart még. Azért szükséges, mert az úttestet felbontották, most öntik a betont a lefektetendő új villamossínek alapjához."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése