Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. december 23., kedd

Mikor született Jézus ?

 
Jézus születése Gerard van Honthorst: A pásztorok imádása.Forrás : hu.wikipedia.org

Mikor született Jézus?Sokan azt mondják,hogy december 25-én.Sokan vitatják a Jézus a születésének a dátumát.Ma már sokat vesztett a jelentőségéből,mert inkább az ajándékozást, az evést,az ivást helyezik előtérbe.A kereszténység többsége a december 25-i dátumot fogadja el.Wkipédián ezt olvashatjuk Jézus születéséről :

"Máté evangéliuma Jézus születését Heródes király – aki elrendelte a két év alatti kisgyermekek lemészárolását – idejére teszi. (Máté 2,16) A zsidó történész, Iosephus Flavius beszámolója szerint röviddel Heródes halála előtt holdfogyatkozás volt. Asztronómusok ezt a holdfogyatkozást Kr. e. 4–re teszik, ami alapján Jézus legvalószínűbben Kr. e. 6-ban született. Lukács evangéliuma viszont Jézus születését a szíriai Cirénius helytartósága alatt tartott népszámlálás idejére teszi. Iosephus szerint ez 6-ban történt. E két eltérő beszámoló közötti ellentmondások feloldására számos magyarázat született. Némelyek azt gondolták, hogy Iosephus tévedett, és Ciréniusnak volt egy másik, rövidebb uralkodása Heródes idején is, vagy hogy Iosephus a népszámlálás befejezési idejéről számolt be. Mindenesetre Jézus születésének pontos dátuma történelmileg ellenőrizhetetlen."

" A Halley-üstökös Kr. e. 6-ban körülbelül 70 napig volt látható az égbolton. Sokan úgy vélik, hogy ez az égi jelenség lehetett vagy volt a Máté 2-ben megemlített „Csillag”, ami a napkeleti bölcseket Betlehembe vezette. Ez azonban a télidő helyett nyárra helyezné Jézus születésének idejét, mivel az üstökös ebben az időszakban volt érzékelhető akkor a megfigyelők számára."

"Továbbá I.(Szent) Gyula pápa 350-ben nyilvánította december 25-ét a Jézus születésnapjává, ami addig a Legyőzhetetlen Nap (Sol Invictus) istenének, Mithrásznak a születésnapja, illetve annak ünnepnapja volt."

Teljes cikk : hu.wikipedia.org 

További információk : origo.hu-n.

Vannak más vélemények is.Íme :  

"A Biblia nem ír arról, hogy pontosan mikor született Jézus Krisztus, ahogyan ez az alábbi forrásművekből is kiderül:
  • Azt, hogy valójában mikor született Krisztus, homály fedi(New Catholic Encyclopedia).
  • Krisztus születésének pontos dátuma ismeretlen(Encyclopedia of Early Christianity).
Noha a Biblia nem tárja fel, hogy pontosan mikor született Jézus, említ két olyan eseményt, mely a születésekor történt. Ezekből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy nem december 25-én született."
Teljes cikk : jw.org 

Döntse el az igazságot a kedves Olvasó '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése