Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. augusztus 10., kedd

Zöldövezet a hőség ellen ?

Zöldövezetet hoznak létre Biharpüspökiben - írja a Bihari Napló. Ennek a hírnek örvendeni kell,mert szükséges a püspökieknek is egy nagyobb park.A klímaváltozás miatt emelkedik a hőmérséklet Nagyváradon. Ez a nyár páratlan kánikulát és szárazság hozott.A meteorológiai szolgálat szerint a hőség fokozódni fog. Mit tehetnénk a hőség ellen ? 

 

 A Digi24 cikkében arról olvashatunk,a nagyobb városok központjaiban sokkal mellegebb van,mint a peremkerületekben.Miért?A túlzott aszfalt,beton és nagyobb épületek miatt,amelyek vonzák meleget.Ezért szinte mindegyik központban 5-10 fokkal melegebb a hőmérséklet, valóságos hőség szigetek jönnek létre,melyek elviselhetetlen helyzetek elé állítják az ott lakókat.Mi lenne a megoldás?Környezetvédelmi szempontok figyelembevételével tervezni, pontosabban zöldövezetek létrehozásával csökkenhet a hőség. 


Ha Nagyváradot nézem,tisztelem azokat,akik a központban laknak,mert nemcsak nagy "rezsit " kell elviseljék, hanem a nagy hőséget is.A központban és a belvárosban egyre kevesebb fát lehet találni,mert kivágták.Egyre több magas épületeket építenek,mert a biznisz fontosabb ,mint a környezetvédelem.Reménykedek abban,hogy Nagyváradnak lesz olyan polgármestere,aki szereti a környezetét,és figyelembe veszi a jó tanácsokat,melyek a Digi24 cikkében olvasható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése