Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. augusztus 17., kedd

CET gáz nélkül,váradiak fűtés nélkül - Mi lehet a megoldás ?

 

Új CET.Fotó : eBihoreanul.

Nagyon rossz hírt olvashatnak a váradiak az új CET-ről. Az 5 évvel ezelőtt átadott új létesítmény nem gazdaságos,mert nem nem környezetkímélő a gázfűtés.Az ígéret szerint kevesebb lett volna a gázszámla,ha sikerült volna teljesen kihasználni a lehetőségeit az új CET-nek. Ez már a múlté,mert az önkormányzat terve megbukott.Más lehetőségek után kell nézni.Mi volna a megoldás?A kérdésre az eBihoreanul cikkében kaphatunk választ. 
 
Ha használjuk a gázfűtést,évente 60 millió lej büntetést kell fizetni.Ezt 5 évvel ezelőtt nem tudták?Nem is beszélve az amerikai turbináról,melyről sok jót nem lehet mondani.Ki a felelős ezért? Senki. Ilyen az élet.A cikk hozzászólásaiban több hasznos információkat olvashatunk.Van még egy remény,az EU pénzforrásait lehívni,melyből lehet finanszírozni az új projekteket.Legyünk optimisták !

Ha elolvassuk Fried Noémi Lujza cikkét,igencsak lehangoló képet kaphatunk városunk távfűtésének a jövőjéről.Ha üzemeltetjük az új CET-et,írdatlan összegű büntetést kell kifizetni.Termálvíz és napelemek lehetnek a megoldások?Nagyon " megszívatták " a váradiakat az önkormányzat vezetői.Azért kell izgulni,hogy ne legyen nagyon hideg a télen!Felelősök nincsenek? 

A cikket olvashatja a Maszolon !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése