Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. május 11., péntek

A SMURD védelmében - Ki az erősebb?

Egy héttel ezelőtt az egészségügyi dolgozók szakszervezete a Sanitas sztrájkra készült,mert soknak nem fizették ki a pótlékokat.Aggódva figyeltük az eseményeket,mert szinte mindenkit érintett. Nagyváradon izzó hangulat alakult ki,mert a SMURD helyi főnöke,Hadrian Borcea tiltakozásul lemondott.Őt követte a többi orvos is,és a személyzet 80%-a.Tömeges lemondás volt,mely megbénította volna az életmentést.Hiába kérlelte az igazgató Carp őket,nem adták be a derekukat, követték a főnököt. Bolojan polgármester úr minden tudását bevetette,hogy győzze meg a tiltakozókat a munka folytatására.Nyomás gyakorlásával és durva beszédével,csak fokozta a rossz hangulatot.Az i-re akkor tette fel a pontot amikor a "mercenari" szót használta. Bolojan taktikája kudarcot vallott.Nem működött,mint a CET,és az OTL esetében.Sőt egy olyan vita alakult ki, mely Bukarestbe is elhallatszott.Végül a Sanitas és a kormány megegyezett 11 órás tárgyalás után. Megnyugodtak a kedélyek,mert a sztrájkot lemondták.Ismét a régi  mederbe folyt az élet.Az más kérdés,hogy honnan fizeti ki a kormány a pótlékokat.A lényeg:nincsen sztrájk.

Miért adtam a bejegyzésnek azt a címet A SMURD védelmében?Mert elmondok egy történetet a SMURD-al kapcsolatban.2017 december 25-én hajnalban hirtelen rosszul lett a feleségem.Pánik félelem uralkodott el rajta.Nem volt mit tenni,hívtam a 112-t.Kedvesen megkérdezte a diszpécser hogy mi a baj.Több kérdést tett fel,majd azt mondta,hogy egy egységet küld a SMURD-tól.Ha lehet, menjek ki a lépcsőház felé.Pár perc múlva jött a SMURD villogó jelzéssel.Négyen jöttek.A doktornő azonnal munkához látott,mellette egy önkéntes segédkezett.A sofőr a háttérbe maradt,de igyekezett segíteni a doktornőnek.Gyorsan megmérték a vérnyomást,oxigén maszkot tettek a feleségem arcára, injekciót adtak be.A doktornő arra kérte a feleségemet,hogy nyugodjon meg,nincs semmi baj. Ötpercenként mérték a vérnyomást.A sofőr mellett volt egy férfi,aki több analízist végzett el.Fél óra elteltével a feleségem egészségi állapota jelentősen javult.A doktornő szerint nem kell bevinni a kórházba a feleségemet,mert itthon is lehet ápolni.Megjegyzem,hogy nagyon szépen beszélgetett a feleségemmel a középkorú doktornő.Mikor meggyőződtek,hogy a feleségem jól van, bejelentették, hogy egy másik beteghez kell menjenek.Nekik nonstop kell dolgozni.Nagyon hálás vagyok nekik, mert a feleségem nyugodtan elaludt.Reggel elmentem a gyógyszertárba és kiváltottam a gyógyszereket,melyet a doktornő írt fel.Nagyon megvoltam elégedve a munkájukkal.Ezért veszem védelmembe a SMUR-ot,mert lehet nagy a fizetésük a többiekhez képest,de életeteket mentenek éjjel és nappal.A mentős sziréna szinte állandóan szól.Senki nem tudja mikor szorul a segítségükre.

Ki az erősebb Ilie Bolojan vagy Hadrian Borcea?Hamarosan választ kaphatunk,mert a harc tovább folytatódik,mert Bolojan nagyon összehúzta a szemöldökét,mely rossz ómen. Borcea azt bizonyította be,hogy nem félős.A lényeg,a konfliktus megoldódott Meddig?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése