Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. május 26., szombat

6. Szent László Napok Nagyváradon

 
Forrás : 2018.szentlaszlonapok.ro 

"Ahogyan azt már megszokhatták, idén is az állandó pörgés lesz a június 18–24. között immár hatodik alkalommal megszervezett nagyváradi Szent László Napok egyik legfőbb jellemzője. A nagyváradi várban ezúttal is tartalmas kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálunk úgy, hogy közben fejet hajtunk városalapító lovagkirályunk előtt – hangzott el a szervezők május 17-ei, csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Mint Zatykó Gyula főszervező kiemelte, a Szent László Napok szerkezete nem változik, így június 17-én, vagyis a nulladik napon az immár hagyományos kerékpározással indul, a csúcsra járatás pedig a június 22-24-es hétvégén lesz.
A térség legnagyobb kulturális fesztiválján idén is kiemelt szerepet kapnak a családbarát, hagyományőrző, valamint kulturális rendezvények, tudományos előadások, megtartjuk az immár elmaradhatatlan kézművesvásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, fakanalat ragadunk egy igazi örömfőzésre, kialakítunk egy borfalut is, lesz sok humor, és természetesen ismert és elismert előadók koncertjeivel is elkápráztatjuk közönségünket.

Koncertek minden generációnak
„Mint azt a Facebook közösségi portált rendszeresen használók már sejtik, az idei Szent László Napokat csúcsra járató június 22–24-ei hétvége péntek esti sztárzenekara nem más lesz, mint a Magna Cum Laude, akik 21 órakor csapnak a húrok közé az immár hagyományosan a várban felállított nagyszínpadon. A szombat esti nagykoncert egy nagy visszatérőé, ismét velünk lesz Rúzsa Magdi, aki már az első Szent László Napokon hatalmas tömeget vonzott a Rhédey-kertbe, népszerűsége pedig azóta – fesztiválunkhoz hasonlóan – nemhogy töretlen, hanem egyre magasabbra tör.
Vasárnap este 21 órakor pedig örökzöld slágerekkel vár mindenkit Fenyő Miklós és csapata, a Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai azt ígérik, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy aki eljön a koncertre, nagyszerű élménnyel gazdagodjon” – rántotta le a leplet a csütörtöki sajtótájékoztatón a részletekről Mihálka Melinda, a Szent László Napok programigazgatója.
Hozzátette: természetesen ennél sokkal bővebb az idei koncertfelhozatal, több fellépés is lesz a vár nyári színházában: szerdán sanzonest várja az érdeklődőket, pénteken a Szigligeti Színészzenekar, majd Andy Roll, vagyis Dutka András csap a húrok közé, szombaton a Corvina Consort együttes régizene koncertjére ülhetünk be a vártemplomba, utána pedig a 100 Folk Celsiusszórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt.
Tavalyhoz hasonlóan idén is lesz sok-sok humor, Felméri Péter és Benedek Zalán is stand-up előadással érkezik a Szent László Napokra. És Mihálka Melinda még egy meglepetéselőadót is ígért." 
Teljes cikk : 2018.szentlaszlonapok.ro 
Hivatalos weblap : 2018.szentlaszlonapok.ro 
Szent László Napok fényképe. 
Forrás : Facebook 
Információk,fotók,videók : Szent László Napok 2018 Facebook 
Videók : YouTube 
Nagyváradi Szent László /Unirii tér a térképen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése