Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. május 23., szombat

Divat Nagyváradon ,a bichon kutya

 
Láki.Saját fotó

Az utóbbi években nagy divat lett Nagyváradon a házi kutya.Egyre többen tartanak az otthonukban kutyát.Meg lehet érteni a gazdik ragaszkodását a kutya után,mert szinte családtagoknak számítanak.Megfigyelhető ,hogy egyre többen tartanak bichon kutyákat.A fotón látható Láki kutyus a család kedvence.Sajnos ,ha megunják ,akkor el passzolják vagy egyszerűen az utcára teszik.Volt olyan eset,hogy a bichon három napig nem evett az új gazdinál és szinte elpusztult.Az állatorvos mentette meg az életét.Könnyű vagy nehéz bichon kutyát tartani?A gazdinak legalább az alapszabályokat kellene ismerni.Néhány tanácsot és információt olvashat,ha rákattint a teljes cikkre ' 

A bichonok a legrégebben ismert kedvencként tartott kutyafajták, amelyek elsősorban arisztokrata vagy királyi udvarokban éltek. A következő fajták tartoznak a csoportba:
Teljes cikk : hu.wikipedia.org

Bichon Havanese

Elmada Dogs Dolores "Jose" - 5 hetes korában   
A Bichon Havanese tulajdonosai szerint egy imádni való, borzas kismackó, hihetetlen intelligenciával. Élénk személyiség, szeretetre méltó és kedves. Imád kirándulni és mindenféle játékban részt venni. Tulajdonságait összeadva olyan kutyácskát kapunk, melynek nem lehet ellenállni. A Havanese egy kicsi, erőteljes, rövidlábú kutya. A szőre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23-27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgő, csokoládé, fekete vagy ezüst. Nagyon ritkán egyszínűek, általában 2-3 szín kombinációja alkotja bundájuk mintázatát, és ez még vidámabb megjelenést kölcsönöz nekik. Születési színük majdnem minden esetben változik, néhány árnyalattal világosabb lesz, de az is előfordul, hogy a születési szín mélyebb tónusúvá válik felnőtt korára. Farkát mindig vidáman a háta fölé emelve tartja mozgás közben, mely élénk és rugalmas.

Elmada Dogs Tracy "Dafni"-7 hónaposTermészet:
Amit legfőképpen tudni kell erről a fajtáról, hogy hatalmas lélek lakozik a kicsiny testben. Ezeknek a kutyáknak folyamatos szeretetre és foglalkozásra van szükségük, így csak olyan embereknek ajánlható a fajta, akik sok időt tudnak kutyájukra áldozni. Kiegyensúlyozott személyiség, idős, egyedülálló embereknek remek társaság. Jól tanítható és nevelhető, bár lakozik benne egy pici makacsság, ami megnehezítheti a tanulási folyamatot, de ezt rendkívüli kedvességével egyensúlyozza. Kis mérete ellenére rendkívül aktív és mozgékony kutya, nyugodtan el lehet indulni vele akár nagyobb kirándulásokra is. Az agility is kiváló elfoglaltság számára, mivel nagyon mozgékony és ügyes.
Teljes cikk : elmadadogs.hu 

Sokaknak ezen kutyák vidámsága, bohókás kinézete jelent igazi vigaszt, melyre elidegenedő, zsúfoltsággal, tömeggel terhelt világunkban egyre nagyobb szükség mutatkozik. Mindemellett a bichonok különlegesek abban is, hogy divatjuk szinte sosem lankadt, hiszen szinte minden korban volt igény – ez érvényes napjainkra is – kis termetű, kényeztethető luxus ölebre, mely kategóriában a bichonok abszolút favoritok.
Teljes cikk : kutyafajta-kalauz.hu

Bichon Bolognese

Profilkép 
Öröm a házban! Végre hazavittük a kiskutyát! A természet egy kis csodája a városi lakótelep egyhangúságában. Bejárja a lakást, végigszaglász mindent, csóválja a farkát és boldogan arcon nyal, mert természetesen ilyenkor a kétlábú lény is a padlón ücsörög, és mámorosan figyeli a kis élőlény ismerkedő lépéseit.Jaj! egy kis tócsa! Nem baj, majd feltöröljük. Olyan aranyos ahogy szinte gurul a bútorok között.Az öröm megvolt, az első egy óra elillan. Gyere kis élőlény ez lesz a te helyed,most pihenj egy kicsit. Mondom pihenj egy kicsit, ez a te helyed!Az első kijózanító élmény. A farok csóváló aranyos kis pufi kutyus teli torokból üvölt, mert mi azt szeretnénk, hogy a helyén pihenjen. Ő meg nem szeret egyedül lenni. Vigyük le, biztos pisilni kell neki. Még nincs meg az összes védőoltása. Csak letesszük amíg elvégzi a dolgát, és már hozzuk is fel. Miért nem pisil és kakil? Csak rohangál itt körbe. Biztos nem kell neki, majd legközelebb. Gyere pici, visszamegyünk a helyedre, már biztos fáradt vagy. Teli torokból üvölt! Nem akar a helyén lenni, hadd járkáljon még egy kicsit. Nézz oda! 10 perce sincs, hogy levittük, most meg itt végezte el a dolgát. A második kijózanító élmény. A pufi kutyus bepisil és bekakil. Végre elfáradt. Úgy aludt el,olyan hirtelen, szinte összecsuklott, itt a fotel mellett. Majd holnaptól a helyére szoktatjuk, hiszen még csak most került az új környezetbe.A kezdeti öröm és kezdeti bosszúság pillanatai sokak számára ismerősek. Egykét hétig a kölyök fő foglalatossága az étkezésen kívül az új környezetével való ismerkedés. Ez súlyos konfliktusokkal járhat, ha a gyakorlatlan gazdik nem készülnek fel rá előre. Szétrágott cipők, papucsok, könyvek jelzik a kölyök útját a lakásban. Gyakorlott kutyatartók tudják hogyan kell a kutyust az egyedüllétre,szobatisztaságra és egyéb hasznos dologra nevelni. De mit tehet, aki még kezdő ezen a téren? Néhány jó tanács, ami megkönnyíti a dolgot.
Teljes cikk : marcibolognese.eoldal.hu 

Azt, hogy Bolognese kutyánk ápolt és kellemes megjelenésű legyen, azt csak hosszú évek gyakorlatával tudtam elsajátítani. Mint tenyésztő elmondhatom, hogy nem ment könnyen. Az újság hasábjait felhasználva, szeretnék segíteni az új kutya tulajdonosoknak, hogy megkönnyítsem a dolgukat.
A szőrzet ápolása alapvető a felnőtt és a kölyökkutya gondozásában, ilyen szempontból is gondoskodnunk kell kedvencünkről, miként az etetéséről, a rendszeres állatorvosi vizsgálatáról, a szemek, fülek, fogak, karmok és a végbél mirigyzacskó rendszeres tisztántartásáról, beleértve a külső paraziták elleni védekezést is.
Sok kutya tulajdonosnak nincs módja, vagy egyszerűen nem akarja kedvencét rendszeresen kutyakozmetikushoz vinni.
Kutyánk szőrének otthoni ápolását magunk is könnyedén elsajátíthatjuk.
Teljes cikk : marcibolognese.eoldal.hu 

Bichon frisé 

Bichon frisé  

Jelleme: A bichon Erisé érzékeny, kedves, társaságkedvelő, játékos és értelmes kutya. Alkalmazkodó és kiegyensúlyozott természetű, vidám beállítottságú eb. Az agresszivitás teljesen idegen tőle. Meglehetősen eleven, de nem szilaj. Általában igen erősen kötődik a gazdájához és a családjához, s néha nagyon rosszul tűri, ha egyedül hagyják. Erre persze nem is nagyon van szükség, hiszen annyira kicsi és jól alkalmazkodó, hogy gyakorlatilag bárhová el lehet vinni. Rendszerint keveset ugat.
Társas viselkedése: Társaságkedvelő kutya lévén olyan családban érzi magát a legjobban, amelyik mindenhová magával viszi. A többi kutyával, a más háziállatokkal és a gyerekekkel egyaránt remekül megfér. A látogatók érkezését ugatással jelzi, de aztán nagyon lelkesen üdvözli őket.
Teljes cikk :  kutya-tar.hu

Még több információ : bichon.lap.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése