Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. március 13., vasárnap

Megbüntették a pánikot okozó belényesi MOL benzinkút tulajdonosát

 


Belényesi MOL benzinkút. Forrás : luba.ro. 


Március 9-én szerdán országos hír lett, Belényesben a MOL benzinkútnál 11 lej lett a benzin ára literenként.Ez a hír országos pánikot okozott. A hivatalos szervek nem tudták megnyugtatni a lakosságot. A lényeg, a pánikot okozó belényesi MOL benzinkút tulajdonosát megbírságolták. Idézek a Bihari Napló cikkéből : 

"A 7,50 lej/liter átlagár a legnagyobb mértékben egy belényesi MOL töltőállomáson emelkedett, ahol egy adott pillanatban már 11 lejbe került egy liter üzemanyag. A töltőállomás árkijelzőjéről készült fotó lavinát indított el a régióban." 

Az illetékes hatóságok léptek, általános ellenőrzést tartottak, megbírságolták azokat, akik drágábban adták a benzint.Mennyi bírságot fizetett a belényesi MOL tulajdonosa? Idézek a cikkből : 

"Lapzártánk órájában Dan Cărbunaru kormányszóvivő hírül adta, az említett belényesi töltőállomást 35.000 lejre bírságolták. " 


Nagyvárad.Fotó : Ovi D. Pop. 

Nem elég volt "kiheverni " ezt a pánikot, következett az étolaj felvásárlása nagy tételekben. A kormány tagjai alig tudták meggyőzni a lakosságot, nem lesz gond az étolaj beszerzésével. A napokban olyan hír terjedt el, a kormány mozgósítást akar elrendelni, sőt fontolgatja a kötelező katonai szolgálat bevezetését. Ez az álhír nagyon felborzolta a kedélyeket, de a miniszterelnök arról biztosította  lakosságot, hogy erről szó nem volt, csak egy "vázlat " jelent meg a sajtóban. 

Azt el kell mondani, az orosz-ukrán háború miatt sokan félnek,ezt használják ki. Tanulság, ne higyje el azt amit olvas vagy lát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése