Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. október 10., vasárnap

Szocialista tervgazdálkodás Szőllősön : " kommunisták elkezdték, a liberálisok befejezik "!

Ki hitte volna 1989 után,hogy 30 év elteltével újra szocialista tervgazdálkodásnak lehetünk a tanúi Nagyváradon?Az is igaz,városuknak fejlődnie kell,de nem mindegy hogyan.1989 előtt Nagyvárad legnagyobb részét az elvtársak leakarták bontani,ugyanis a blokkba akarták helyezni a váradiak többségét. Meglehet érteni,egy kertes magánházba egy-két család élt,a bontás után a ház helyén 20 család lakhatott. Nagyon sok család mély traumát élt át,mely egész életük végéig tartott.1989 után azt hittük,hogy az erőszakos bontásoknak vége lett. 

Az önkormányzat határozata alapján, kisajátítottak nyolc házat Szőllősön (Nufărul).Milyenek voltak az eljárások és a kártérítés összege?Háttér információkat olvashat Pap István cikkében ! 

A tervek szerint több ház kilesz sajátítva, mert ezt határozta el a kétharmados többséggel rendelkező liberális frakció. Városunk építőtelep lett,mint volt az 1970-es években.A szocialista kotta nagyon sikeres,mert a buldózert nem lehet megállítani.Reménykedni szeretnék,de nem sok esélyt látok,mert nincs aki megállíthatja az önkormányzatot.Találó Pap István cikkének a címe,melyből idézek : "a kommunisták elkezdték, a liberálisok befejezik az átalakítást".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése