Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. december 29., vasárnap

Miért adják el az egykori fizetéses poliklinikát?

Az egykori fizetéses poliklinika.Fotó : Bihoreanul 


Megszokottá válik,hogy a belvárosban régi épületeket adnak el.Erre a sorsra jutott az egykori fizetéses poliklinika.Miért adják el? A Bihari Napló internetes oldalán ezt olvashatjuk : 

"Az épület meglehetősen rossz állapotban van, ezért a vásárló felújíthatja, újjáépíttetheti, de le is bonthatja és helyén új ingatlant építhet." 

Igen,a modernizálás oltárán az egykori fizetéses poliklinika a következő áldozat. Miért? Mert régi,és elhanyagolt állapotban van.Ezen az alapon a fél belvárost el lehet adni.Mit építhet a helyére a vevő?Bármit.Igen, a belvárosunk sorsa megpecsételődött.Mikor ébrednek fel a váradiak?Nem tudom.Az 1960-as években sokat jártam gyógytornára a volt fizetéses poliklinika helyén működő gyerekpoliklinikára.Két aranyos néni foglalkozott velünk.Az egyik Ibolya néni volt.Nagyon hálás vagyok nekik,mert sokat segítettek rajtam.Lehet lesz olyan olvasó aki jobban ismerte őket.Megérdemlik ,hogy nevük megmaradjon. 
Az eBihoreanul cikkében sem olvashatunk többet ... 

Az egyik hozzászólásban a következőket olvashatjuk :

"Ez a ház Fráter Lajos mezőtelegdi birtokos gróf tulajdonában volt , akit Tisza Lajos keresztelt, halál után eladták az örökösök, egy zsidó leánytestvérpárnak, akiket eldeportáltak, örökösök nem jelentkeztek, így a város tulajdonába került, most majd lebontják és egy jómenő üzletember majd valami csúnyaságot épít,lassan úgy megváltoztatják a várost és lakóit!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése