Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. december 23., hétfő

Két munkás hibája miatt égett le a görög katolikus püspöki palota?

Tűz a görög katolikus püspöki palotában.Saját fotó.2018 augusztus 25. 


A Bihoreanul meglepő hírt közöl a december 23-i nyomtatott számában. Rejtély övezte a görög katolikus püspöki palota kiégésének az okát.Hétfőn olvashatjuk azt, hogy az Electrica két dolgozójának a hibájából keletkezett a tűz.A cikk szerint hibásan kötöttek össze két kábelt.A lap szerint két Dorei dolgozott rosszul.Általában Dorelnek hívják azokat, akik rossz munkát végeztek.Hivatalos indok még nincs.Talán hamarosan megtudjuk a részleteket.

Forrás : eBihoreanul


Ezt írja a Főtér : 

"A nagyváradi törvényszéki ügyészség hosszas titkolózás után kimondta: az eddigi vizsgálatok alapján arra jutottak, hogy az Electrica két alkalmazottja miatt gyullad ki a nagyváradi görögkatolikus palota tavaly augusztusban.
Az ügyészek szerint az áramszolgáltató villanyszerelői a tűzesetet megelőzően a püspöki palota környékén helyszíneltek egy utcai világítótest meghibásodása miatt, és rosszul kötötték vissza a vezetékeket – ez okozhatta a tüzet kiváltó rövidzárlatot.
Azt egyébként már korábban is tudni lehetett, hogy az elektromos hálózat meghibásodása miatt égett le a püspöki palota tetőzete és az első emelete: a tűzesetet követően egy turista által készített felvétel is kikerült a Facebookra, melyen jól látható, hogy az épület homlokzatának díszkivilágítása furcsán villódzik.
Az épület felújítása egyébként azóta gőzerővel zajlik."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése