Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. június 25., hétfő

Cserélik a repedt kőlapokat- Mi az oka?

Már kint vannak a Szent László téren az új kőlapok, amelyekkel kicserélik a megrepedteket. Fotó: Alexandru Nițescu 
Már kint vannak a Szent László téren az új kőlapok, amelyekkel kicserélik a megrepedteket. Fotó: Alexandru Nițescu

"Már kint vannak a Szent László téren az új fehér kőlapok, amelyekkel kicserélik a felújított főtéren megrepedteket." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk : 


"Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere többször is azt nyilatkozta, hogy a cserét a kivitelező saját költségén végzi el, ugyanis a felújítási munkálatra tíz éves garancia van. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy a kivitelező, bár vállalja a kőlapok cseréjét, de azt nem ismeri el, hogy a rossz kivitelezés, vagy a térburkoló rossz minősége lett volna a repedések oka. Mint Mălan elmondta, a kivitelezők és az önkormányzat is képekkel tudja bizonyítani azt, hogy járművek hajtottak fel a főtérnek a kizárólag gyalogosoknak fenntartott részére és emiatt repedeztek meg a kőlapok.

Szakaszokban végzik
A javítási munkálat ennek a hétnek a végén vagy a jövő hét elején kezdődik el, és a becslések szerint július közepére elkészül. A munkálatot szakaszokban végzik el, hogy ne akadályozzák a közlekedést – áll a polgármesteri hivatal közleményében. A nagyváradi Szent László tér felújítását 2016-ban fejezték be, a kivitelezők a Drumuri Orăşeneşti az Electro Construct Sildac, a Porfido Edarte Conzortio Stabile, az Europorfidi, az Imsaurisa és a Gardener cégek voltak."
Forrás : erdon.ro 

Mi az oka?Néhány szakembert megkérdeztem.A vélemények szerint nem minőségi munkát végeztek. Ha az alap jó lenne a kőlapoknak,akkor nem repedtek volna meg.A másik vélemény az,hogy a kőlapok minősége sem felelt meg.Pedig olaszok dolgoztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése