Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. október 22., szombat

Amerikában élő váradi bánata : nem szép a site-ja

Img151.jpg 
Andrew Rózsa kb. húsz évvel ezelőtt.Forrás:rozsa.org  

Kaptam egy értesítést,hogy az egyik cikkből hiányzanak fotók.Ki írta? Amerikában élő váradi,aki szereti nézni a blogomat.Nagy megtiszteltetés a számomra,de András írt valamit a Facebook oldalon ,mely elgondolkoztatott : " Imádom blog-odat... minden héten megnézem legalább egyszer hogy lássam mi csodás új képek vagy újságok vannak. NAGYON szépen köszönöm. 25 évvel ezelőtt mikor én feltettem az családi site-ot...nem volt semmi az Interneten Váradról. Át is kell csináljam... most már olyan primitívnek néz ki" 

A családi site-ot megnézheti a rozsa.org-n.Azt írja,hogy primitív a site. Ezt nem fogadom el,mert sok hasznos információ van a site-on.Az írásából azt lehet olvasni,hogy 25 éve tette fel a site-t az internetre.Ha jól emlékszem, Nagyváradon néhány számítógép volt.Az internet összeköttetés telefonon történt.Sok bosszúságot okozott a felhasználóknak,ezért alig lehetett feltenni valamit.Nem tudom mióta él távol Váradtól,de van néhány évtizede. Szinte hibátlanul ír magyar nyelven,és amely számomra legelgondolkoztatóbb : "minden héten megnézem legalább egyszer hogy lássam mi csodás új képek vagy újságok vannak.".Rózsa J. Andrew nem szakadt el véglegesen Váradtól,a szülőföldjétől.Ő egy igazi magyar,aki váradi is.Ha megfigyeli a Facebookon, Rózsa úr tanult ember.Nem akárki,de van benne annyi alázat,nem felejtette el Váradot.

Nem tudok angolul,de sokat elidőztem Rózsa úr családi site-ján.Nem szégyenli a magyaros nevét,büszke a származására.Rózsa úrhoz hasonló sok váradi él messze szeretett városától.A kapocs az internet lett.A Facebookon több váradi csoport működik,melyek sok információkkal szolgálhatnak nemcsak az itthon élő,hanem a messze távolban lakó váradiaknak.25 év alatt milyen sebességgel fejlődött a technika' 

Rózsa J. Andrew rávezetett engem egy jövőbeni célra : még több fotót és videót kell feltegyek az Egy Váradi Facebook oldalra,mert sokan várják. Nem könnyű munka,de ha van célja,akkor nagyobb lendülettel csinálom. Több mint tíz éve ismertem meg a számítógép és az internet rejtelmeit. Voltak mentoraim,akik türelmesek voltak,és segítettek abban,hogy legalább az alapvető ismereteket sajátítsam el.

A sok visszajelzésekből azt tudtam meg,hogy sok váradi szereti olvasni, nézni a blogomat ,és főleg a Facebook oldalamat látogatják sokan.Sok dicséretet kapok,pedig nem vagyok profi,csak egy Váradot szerető vagyok.Jó volt olvasni Rózsa úr sorait,de továbbra is kell tegyem a kötelességemet : tudósítsak Nagyváradról.

Andrew magyar megfelelője az András.Több mint egy hónap múlva sok András egészségére fognak koccintani,köztük Rózsa úréra is,akit a barátai,ismerősei Bandinak hívnak.Mit kívánhatok? " Hosszú életet jó egészségben '

 
Rózsa J. Andrew mostanában.Forrás : Rózsa J. Andrew Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése