Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. április 9., kedd

Ilie Bolojan végrehajtja Ceaușescu tervét a város rombolását?

Forrás : oradea.ro
 

Meglepő hírt olvashattunk a nagyváradi médiában.Ilie Bolojan polgármester leakarja bontatni a nagyváradi központ egy részét.Ezt  Ceaușescu szerette volna véghez vinni,de a kivégzése miatt nem sikerült.Ilie Bolojan polgármester végrehajtja a főtitkár elvtárs tervét és lebontatja a város központjának egy részét? A nagyváradiak némák lesznek? Sokan felháborodnak,de csak ennyi lesz? Összefog Nagyvárad ,mint a Szent László templom esetében?Ha van véleménye írja meg ' Megnézheti Ilie Boljan tervét a Masterplant az oradea.ro-n

Lakóházakat és történelmi jelentőségű épületet is lebontana Nagyvárad belvárosában Ilie Bolojan polgármester azért, hogy egy kerékpárútnak helyet biztosítson. A váradi önkormányzat jelenleg az általános városrendezési terven dolgozik.
Ebben szerepelne a civilek és környezetvédők által régóta hiányolt kerékpárút-hálózat is, amelynek egy szakaszát a Pece-patak partján már el is kezdték építeni. A polgármester elképzelése szerint a pálya a főtéren is keresztülfutna, ehhez azonban a számára kijelölt Kert (Avram Iancu) utca túl szűkös. Bolojan állítása szerint az előzetes tervek elkészítésével megbízott cég javasolta azt a megoldást, hogy az utca egyik oldalán álló négy házat bontsák le, így kiszélesíthető az úttest, és elfér a kerékpárút. Azontúl azonban, hogy az emeletes házak számos család otthonául szolgálnak, az utca a műemléki védettséggel rendelkező váradi történelmi belváros része, így itt bármilyen bontás törvénybe ütköző. Újságírói felvetésre szerdai sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan azt felelte, a bontásra külön engedélyt kérne a művelődésügyi minisztériumtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése