Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. szeptember 20., kedd

Kiállítás : Nagyvárad épületei archív fotókon

 
Fotó : Ovi D. Pop.


Ha teheti,nézze meg a központban megnyílt fotókiállítást Nagyvárad épületeiről archív fotókon.A szervező a Varadinum Fotóklub,valamint a klub elnöke,Ovi D. Pop közismert nagyváradi fotóművész.A legtöbb fotót Iosif Cun nagyváradi építészmérnök készítette.Sok a fekete-fehér fotó,de képet adhat egy eltűnt világról. Idézek a Bihari Napló cikkéből : 

"A nagyváradi rendszerváltás előtti ipari és civil építészettel ismerkedhetnek meg azok, akik megnézik a váradi Szent László téri kiállítóhelyen szeptember 6-án megnyitott tárlatot." 

Miről is van szó? Idézet a cikkből : 

"Nagyváradi gyárak, tömbházak, hotelek épültek Iosif Cun építészmérnök irányítása alatt. Az évek során nagyon sok fotó is készült a munkaterületeken, amelyek a még épülő gyárakat, hoteleket és más ingatlanokat ábrázolnak. Ezekből az archív fotókból nyílt kiállítás szeptember 6-án a váradi Szent László téren kihelyezett kiállítóhelyen a Varadinum Fotóklub szervezésében." 

Készítettem fotókat a kiállításról, elnézést kérek a minőség miatt.Arra jó,hogy dokumentumként lehet utalni az épületekre,ugyanis több épület már nem létezik. A fotókon román feliratú szöveget olvashat.


















































































































































































Kiállítás : Egyesülés (Szent László) tér.Fotók : Iosif Cun/Ovi D. Pop. 

Kattintson a videóra ' 

Kattintson a második videóra '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése