Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. július 27., kedd

A miniszter és a szocialista történelem ...

Raluca Turcan munkaügyi miniszter bakija nagy derültséget okozott Samuel von Brukenthallal kapcsolatban.Nem az első "melléfogása ",de mostani elárulja, hogy hiányos az ismerete történelemből.

Idézek az itthon.ma cikkéből : 

"Turcan az anyanyelvén, románul írt bejegyzésében még sok születésnapot kívánt az 1803-ban elhunyt bárónak, hogy aztán történelemhamisító állításoktól hemzsegő kiselőadást tartson az egykori kormányzó munkásságáról. A munkaügyi miniszter szerint Brukenthal nagyon sok szép dolgot hagyott Romániára, miközben az egykori kormányzónak semmi köze nem volt az akkor még nem létező Romániához, a románokhoz is csak annyi, hogy kellett foglalkozzon az 1784-es erdélyi román parasztfelkeléssel (ez a fejezet kimaradt Turcan köszöntőjéből, amit nem egy rajongója zokon is vett)." 


 

Raluca Turcan miért nyilatkozott " badarságokat"?Mert a szocializmus évtizedeiben átírt történelmet tanulta. Ezt  történelmet tanítják ma is,kisebb változtatásokkal,mert nincsen helyette más.A régi történelem könyveket nem veszik elő,mert abban alig olvashatunk Románia dicsőséges történelméről. Sajnos generációk nőttek fel ,nem ismerve a valódi történelmet. Ezért került ilyen helyzetetbe Raluca Turcan. 

Nyilatkozatát és a helyreigazítást az itthon.ma cikkében olvashatja !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése